DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE

INICIJATIVA IGORA IVKOVIĆA Jednokratne potpore studentima već početkom godine?

Međimurski studenti tako bi umjesto sredinom srpnja svoje potpore mogli dobiti već početkom drugog semestra

Na protekloj sjednici Županijske skupštine vijećnik Igor Ivković (HDZ) tijekom Aktualnog sata izrazio je nezadovoljstvo što se jednokratne studentske potpore od 600 kuna, koje posljednjih nekoliko godina dodjeljuje Međimurska županija, isplaćuju tek sredinom srpnja.

U to vrijeme velika većina studenata već završava akademsku godinu i napušta grad u kojem studira te potpora za studiranje isplaćena sredinom srpnja i nema nekog smisla ukoliko se studentima isplaćuje kao pomoć za studiranje. Slikovito rečeno, to je apsurdna situacija jednako kao da se uskrsnice umirovljenicima, koje županija također isplaćuje, ne isplate neposredno prije Uskrsa već tek u listopadu, rekao je u svom izlaganju Ivković.

Zbog toga je Ivković predložio da se natječaj raspiše što hitnije, već 2. siječnja iduće godine te se postupak evaluacije ubrzano napravi kako bi se isplata mogla provesti što prije, a najkasnije početkom drugog semestra. Jer jedino tako će potpore studentima zaista imati smisao zbog kojih ih se dodjeljuje.

Župan Matija Posavec prihvatio je prijedlog kao dobar te najavio raspisivanje natječaja početkom godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije