PREDSJEDNIČKI KANDIDAT U ČAKOVCU

MIROSLAV ŠKORO POSJETIO MEĐIMURJE ‘Volio bih da bude sučeljavanja i odmjeravanja programa’

- Treba nam odmjeravanje programa, a bilo bi kulturno i u redu da oni koji su dosad bili u poziciji kažu kakvi su im rezultati. Neki od njih žele kontinuitet, ali ja ga ne želim, ja želim promjene, naglasio je Škoro.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u ponedjeljak je posjetio Čakovec. U dvorani Scheier dočekali su ga voditelj njegove kampanje za Međimurje Ervin Vičević, volonteri koji su prikupljali potpise, kao i zainteresirani građani. Razgovarajući s novinarima Škoro je zahvalio svima koji ga podržavaju.

– Prikupili smo jako puno potpisa i zahvalan sam svim volonterima koji su u tome sudjelovali, kao i svim strankama i građanima koji su me podržali. Već prvog dana prikupili smo dovoljnu količinu potpisa, ali smo nastavili do kraja zakonskog roka kako bi vidjeli koliko je ljudi spremno za promjene i uistinu ih je mnogo. Potpise predajemo sutra u 10 sati i mnogi će se iznenaditi koliko ih ima, rekao je Škoro.

Upitan kada će službeno započeti kampanju, Škoro se prisjetio i vremena kad je objavio kandidaturu.

– Kampanju sam započeo 23. lipnja objavom video uratka, po čemu sam bio prepoznatljiv proteklih mjeseci. Već tada su me prozvali čovjekom opasnih namjera, valjda zato jer nekima ugrožavam postojeće pozicije. Zalažem se za promjene koje sam ukratko pobrojao u 5 točaka, a do izbora ću ih detaljno pojasniti. Prvi veliki skup u službenoj kampanji imat ću 8. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, najavio je.

Zanimalo nas je o kojim bi temama želio raspravljati s protukandidatima.

– Volio bih da bude sučeljavanja, da malo izvažemo programe. S obzirom da se zalažem za veće predsjedničke ovlasti spreman sam za razgovor o svim temama. Rado bih s protukandidatima razgovarao o realnom sektoru, o tome kako možeš biti premijer, a ne možeš zaraditi za plaću, o tome kako netko misli dati 100 tisuća otkaza ili u državi u kakvoj živimo imati predsjedničku plaću od 70 tisuća kuna. Volio bih da mi to objasne, a oni koji su dosad bili na nekim pozicijama pokažu što su napravili u svojim mandatima.

Narod to želi znati, zanima ga zašto i s kojim pravom se neki političari sjete tražiti mandat svakih 4-5 godina? Baš kao što bi neki sad razgovarali o referendumu, a za svog mandata nisu učinili ništa po tom pitanju. Tko im je branio? To je meni smiješno, a smiješno je i narodu. Međutim, ne bih volio da se ta sučeljavanja pretvore u kviz, jer kviz nam nije potreban. Treba nam odmjeravanje programa, a bilo bi kulturno i u redu da oni koji su dosad bili u poziciji kažu kakvi su im rezultati. Neki od njih žele kontinuitet, ali ja ga ne želim, ja želim promjene, naglasio je Škoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije