OPĆINSKO VIJEĆE SELNICE

ZAISKRILO NA ‘AKTUALCU’ Zašto su stali radovi na izgradnji teniskih terena u Selnici?

- Ako niste u stanju ili nećete poraditi na izgradnji teniskih terena, Teniski klub Selnica će se ugasiti, rekla je vijećnica Mihaela Kočila Petković, te usput spomenula hrvatske branitelje što je jako naljutilo općinskog načelnika, ali i predsjednika vijeća.

Na posljednjoj, 19. sjednici Općinskog vijeća Selnica, na Aktualnom satu vijećnica Mihaela Kočila Petković, pitala je općinskog načelnika Ervina Vičevića zbog čega ili zašto su stali obećani radovi na izgradnji teniskih terena u Selnici. Dodala je kako u Teniskom klubu Selnica razmišljaju o gašenju kluba, koji okuplja lijep broj članova, poglavito mladih.

Vičević je odgovorio kako radovi nisu stali, ali su općini i njemu drugi projekti prioritetniji. Dodao je kako Međimurska županija nije dala što je obećala, a općina će obaviti što treba, te naglasio kako građevinska dozvola neće propasti, ako pak bude toliko ‘gusto’ da bi klub prestao raditi, općina će urediti barem jedno tenisko igralište.

Vijećnica Kočila Peković nije bila zadovoljna Vičevićem odgovorom, pak je kazala zašto novaca ima za druge, posebno spomenuvši hrvatske branitelje, kojima se po njezinom mišljenju previše daje. Ova njezina ustvrdba silno je razljutila općinskog načelnika Ervina vičevića i predsjednika Općinskog vijeća Branka Perčića, hrvatskog branitelja i sudionika u Domovinskom ratu.

I Vičević i Perčića kazali su kako su hrvatski branitelji temelj nove Hrvatske i kako se njima nikada previše ne može dati za ono što su dali u Domovinskom obrambenom ratu. Pokušala se Kočila Petković izvuči iz gabule koju si je sama zakuhala, rekavši kako osobno nema ništa protiv branitelja, ali….. 

U sklopu odgovora vijećnici Kočila Petković, načelnik Vičević je rekao kako će općina postaviti video nadzor nad kapelom i nogmetnim igralištem u Zebancu. Rekao je i kako je na podučju općine ukradeno 6 ogledala ili špigla na cestovno kritičnim mjestima, što dodatno opterećuje općinski proračun, što u Teniskom klubu Selnica trebaju imati u vidu i razumijeti.

Zaštititi austro-ugarske grobove 

Općinski vijećnik Ivan Levačić, rekao je kako na groblju u Selnici postoje grobovi iz vremena austo-ugarske vlasti, koje očito je više nitko ne uređuje, pak smatra kako bi općina trebala grobve zaštititi od propadanja, jer oni zasigurno kriju i čuvaju nečije kosti. Marta Novak ukazala je na dosta neuređen pristup grobnim mjestima i ustvrdila kako bi te poslove trebao obaviti sredićanski MURS EKOM koji ima koncesiju za komunalno održavanje groblja.

Načelik općine Ervin Vičević je kazao kako se slaže s Levačićevim prijedlogom te će se o svemu posavjetovati s domaćim župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom. Od župnika Vičević će zatražiti uređenje središnjeg pila na selničkom groblju.

Vijećnik Mijo Kocijan pitao je Vičevića o mogućnosti preseljenja trafostanice iz dvorišta obitelji Horvat u Selnici na drugu parcelu. Vičević je odgovorio kako preseljenje nije moguće, no moguće je umjesto sadašnjeg transformatora na stupu, postaviti trafostanicu u kućicu. Dodao je kako će čakovečka Elektra to sigurno napraviti, ali druge želje Horvatovih sigurno neće.

O vrlo lošem pristupu prodavaonici METSS-a u Donjem Koncovčaku Vijeće je izvijestila vijećnica Marta Novak, te je načelnika Vičevića zamolila da problem riješi s Upravom METSS-a. Vičević je rekao kako će odgovornoj osobi u METSSu priopćiti te staviti na savjest uređenje pristupa trgovini u Donjem Koncovčaku. 

Radovan Zadravec i Dragutin Debelec, općinski vijećnik i predsjednik VMO iz Merhatovca, rekli su kako u naselju postoje atletska staza, Društveni dom, nerazvrstna cesta prema Munđaru te odvodni kanal kod Meglića, Mađarića i Strniščaka, koji vape za uređenjem, te su Vičevića pitali kako tu stvari stoje. Odgovorio je vičević kako su stvari u Merhatovcu pod nadzorom i biti će uskoro završeni, no što se tiče odvodnje kod Meglića, Mađarića i Strniščaka, tu će biti potreban ‘snažniji zahvat’. No, u takav zahvat će se sigurno ići kada se osiguraju novci.

Vijećnica Smiljana Fajfar je upozorila na probleme izazvane izgradnjom podloge za istražne radove koje će INA obavljati u Selnici. Posebno je naglasak stavila na zemlju koja s kamiona s gradilišta otpadaju na kolnik županijske ceste. To će Vičević reći voditelju gradilišta ili direktno INAi koja ga je izvijestila o započetim radovima o čemu smo već pisali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije