OTVOREN URED DEMOKRATA U ČAKOVCU

STRANKA KOJA OKUPLJA I SPAJA Mirando Mrsić: ‘Političari moraju biti među ljudima’

Demokrati podružnice sjever danas su otvorili ured u Čakovcu. Smješten u Ulici Kralja Tomislava 36, ured će biti otvoren tri dana u tjednu.

Na otvorenje je došao i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić koji je kratko pojasnio kakvu komunikaciju žele s građanima.

– Ovo je još jedan korak ka približavanju stranke biračima. Političari moraju biti među ljudima, a ovdje ćemo imati mogućnosti da građani dođu, popiju kavu i razgovaraju s vodstvom i članovima stranke. Za mene je ovo poseban doživljaj i zato jer sam ja međimurski zet, punica mi je iz Goričana, pa sam i emocionalno vezan uz ovu sredinu, rekao je Mrsić. 

Mrsić nam je rekao i koje su glavne poruke stranke usmjerene biračima.

– Želimo promijeniti stvari u društvu na bolje. Govorimo ono što se drugi ne usude, pa smo tako baš jučer u Saboru organizirali okrugli stol o transparentnosti plaća. Pokazali smo da u Hrvatskoj muškarci godišnje zarađuju 13 tisuća kuna više od žena za isti posao i za istu stručnu spremu. To je nešto o čemu treba razgovarati. Otvorili smo i pitanje minimalne plaće, rada na određeno vrijeme, a potaknut ćemo i druge teme.

Trenutno planiramo diskusiju oko prava žene na izbor zato jer želimo potaknuti vladajuće da krenemo u donošenje zakona o prekidu trudnoće. Vladajući to pokušavaju staviti ispod tepiha, jer im to ne odgovara sada uoči izbora, ali mi smatramo da je to itekako važna tema oko koje treba imati stav, istakako je Mrsić.

Demokrati podržavaju predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića, pa smo Mrsića pitali kakva su mu očekivanja.

– Siguran sam da Zoran Milanović ulazi u drugi krug i to će biti sraz ljevice i desnice, jer će s druge strane biti Kolinda Grabar-Kitarović. Mandat aktualne predsjednice ponajviše ima estradna obilježja, dok je Milanović osoba sa stavom i vrijeme je da netko takav dođe na Pantovčak. Moja poruka biračima koji možda imaju neke primjedbe na Milanovića je da ga treba prihvatiti takvog kakav je, jer neizlazak na izbore ili neglasanje za Milanovića je izravni glas za Kolindu Grabar-Kitarović, poručio je predsjednik Demokrata.

Potpredsjednik Demokrata Matija Ladić iz Pribislavca kratko je iznio osnovne podatke o njihovom dosadašnjem djelovanju.

– Regionalna podružnica Sjever osnovana je u veljače ove godine i pokriva tri županije koje čine Treću izbornu jedinicu. Na tom području Demokrati idu polako, ali sigurno naprijed. Dosada smo ovdje učlanili preko 50 članova, rastemo kao stranka i tražimo svoje mjesto na političkoj sceni,.

Ladić je govorio i o tome kako će ured funkcionirati.

– Demokrati su stranka koja okuplja i spaja, a na ovaj se način želimo približiti građanima. Zato će ured biti otvoren tri dana u tjednu, a po potrebi i češće. Očekujemo da nas građani ovdje posjete, iznesu svoje primjedbe i komentare o svim aktualnim temama, a mi ćemo im nastojati pomoći u što većoj mjeri. Međimurci pozitivno reagiraju na stranke ljevice i zadovoljni smo njihovim odazivom, rekao je Ladić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije