KONGRES U ZAGREBU

KONGRES EPP-A Sunčana Glavak među HDZ-ovim delegatima na skupu najveće političke grupacije EU

Izbor među delegate HDZ-a na ovom povijesnom skupu za Sunčanu Glavak je veliko osobno priznanje, ali i prilika za uspostavljanje kontakata s europskim kolegama

U zagrebačkoj Areni danas je započeo 26. Kongres Europske pučke stranke. Ovaj veliki skup okupio je oko 2.000 europskih demokršćana iz četrdesetak zemalja. Među njima je i izaslanstvo HDZ-a predvođeno premijerom Andrejom Plenkovićem.

Uz njega su delegati Gordan Jandroković, Davor Božinović, Branko Bačić, Željko Reiner, Ante Sanader, Zdravka Bušić i saborska zastupnica iz Čakovca Sunčana Glavak.

O značaju ovog skupa najveće političke grupacije EU govori i činjenica da mu nazoče predsjednik EPP-a Joseph Daul, novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von den Leyen, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Izbor među delegate HDZ-a na ovom povijesnom skupu za samu Glavak je veliko osobno priznanje, ali i prilika za uspostavljanje kontakata s europskim kolegama. Po svemu sudeći ta će joj poznanstva ubrzo dobro doći, budući da uskoro možemo očekivati njezin odlazak u Europski parlament nakon što je Dubravka Šuica imenovana za povjerenicu u Europskoj komisiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije