SUDJELOVAT ĆE U NJEGOVOJ KAMPANJI

NARODNA STRANKA REFORMISTI ‘Na predsjedničkim izborima podržat ćemo Zorana Milanovića’

U hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama danas su održani sastanci Predsjedništva i Središnjeg odbora Narodne stranke – Reformisti

Oba su tijela zaključila da će stranka na predsjedničkim izborima 22. prosinca podržati kandidaturu Zorana Milanovića.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić rekao je da će stranka sudjelovati u Milanovićevoj kampanji, posebice na sjeveru Hrvatske, s dvjestotinjak city light plakata.

– Predsjednički kandidati trebaju skupiti 10 tisuća potpisa. Uvjeren sam da će samo naša stranka prikupiti 20 tisuća potpisa podrške za Milanovića i tako pokazati svoju snagu, rekao je Čačić.

Govoreći o aktualnim političkim događajima, istakao je da su Reformisti svoj stav, jasno kao i uvijek, pokazali i za nedavnog glasovanja o državnom proračunu.

– Glasovanje o proračunu jedino je meritorno za položaj pojedine stranke u Saboru i ključni je pokazatelj podržavate li vlast ili ste u opoziciji. Mi nismo podržali proračun i jasno smo odredili svoju poziciju. Na stranu što su za njega glasali HNS i Bandić, to se i očekivalo, potrebnu većinu su mu osigurali HSU i član Kluba IDS-a. I to treba jasno reći kako bi i biračima bilo jasno tko je stvarna opozicija, a tko o tome samo govori. Na tom tragu za predstojeće parlamentarne izbore želimo suradnju sa srodnim, centrističkim strankama, a posve je sigurno da će i u novom sazivu Reformisti imati svoje zastupnike, istakao je Čačić.

Sjednici su prisustvovali i međimurski predstavnici Reformista u Središnjem odboru, kao i nekoliko članova stranke iz naše županije.

Prijedlog Predsjedništva o podršci predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića članovima Središnjeg odbora Reformista iznijela je predsjednica tog stranačkog tijela i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

– Zadovoljna sam što smo i ovog puta, kao što je to gotovo uvijek slučaj, na Središnjem tijelu bili jedinstveni pri donošenju svih ključnih odluka, naročito u potpori kandidaturi Zorana Milanovića. Zbog toga vjerujem da ćemo biti uspješni u prikupljanju potpisa na tragu očekivanja predsjednika Čačića te dati veliki doprinos i u samoj kampanji, posebno kod nas na sjeveru. U sklopu stranačkih aktivnosti mi ćemo se i u Međimurju maksimalno mobilizirati u provođenju današnjih odluka, jer će nam kampanja za predsjedničke izbore biti odlična priprema za brojne aktivnosti koje nas očekuju na parlamentarnim izborima slijedeće jeseni, naglasila je Herman.

Na današnjoj sjednici za glavnu tajnicu stranke ponovno je potvrđena Alenka Košiša Čičin-Šain, a usvojeni su i rebalans ovogodišnjeg te prijedlog proračuna stranke za slijedeću godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije