Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Stjepan Kovač: 'Centar za odgoj i obrazovanje bi 2021. nastavu trebao započeti u novim prostorima'
Screenshot

SJAJNE VIJESTI

VIDEO Stjepan Kovač: 'Centar za odgoj i obrazovanje bi 2021. nastavu trebao započeti u novim prostorima'

- Gradnja bi trebala početi iduće godine, a trajati dvije. Ukoliko će se poštovati dogovor, COO će školsku godinu 2021./2022. započeti u novim prostorima - kaže Stjepan Kovač

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj sredinom ljeta u Čakovcu donijet je, između ostalog, zaključak u vezi izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 70 milijuna kuna, a zbog nedostatka financijskih sredstava, na gradnju nove zgrade Centra čeka se i više od 10 godina.

Nova zgrada Centra trebala bi niknuti u Martanama, preko puta dječjeg vrtića Maslačak te se prostirati na 7.213m2. Prema projektu, osim dijela namijenjenog nastavi, u odgojno obrazovnim prostorima predviđeni su i kabineti za edukacijsko rehabilitacijsku potporu i skrb, prostori za usvajanje radnih i cjeloživotnih vještina polaznika, knjižnica te dvorana za edukaciju edukatora i roditelja.

Izgradnja nove zgrade čakovečkog COO-a bila je jedna od tema rasprave jučerašnje sjednice Sabora.

- U prijedlogu Državnog proračuna za 2020. godinu, nakon tri godine pregovaranja, konačno su planirana sredstva za početak izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje. Prema dogovoru, ali i izrečenom na današnjoj sjednici Sabora, gradnja bi trebala početi iduće godine, a trajati dvije. Ukoliko će se poštovati dogovor, COO će školsku godinu 21./22. započeti u novim prostorima - objavio je gradonačelnik Stjepan Kovač na Facebooku.

 

picture
 
Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!