SDP SE PRIPREMA ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE

MLADEN NOVAK ‘Očekujem da će Milanović u Međimurju dobiti još više glasova nego Josipović prije 5 godina’

- Milanović će kao predsjednik čvrsto stati protiv nepravde i lopovluka - kaže Mladen Novak

U sjeni unutarstranačkih previranja u međimurskom SDP-u i nedavne suspenzije potpredsjednika Županijske organizacije Maria Moharića ostala je rasprava o predstojećim predsjedničkim izborima, što je bio glavni razlog sazivanja Županijskog odbora stranke prije desetak dana. Predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak ujedno je i izborni koordinator za našu županiju te nas je ukratko izvijestio o tome kako se pripremaju za nadolazeće izbore.

– Predsjednički izbori sve su bliže, pa smo raspravljali o brojnim organizacijskim pitanjima i terminskim planovima za pretkampanju i  kampanju. Slažemo i kadrovsku križaljku svih onih koji će biti uključeni u ove aktivnost. Uz kontinuirani rad na terenu, o predsjedničkim izborima, očekivanjima i zadacima raspravljat ćemo i na našoj Tematsko-izvještajnoj konvenciji 29. studenog.

Što su glavne poruke Vašeg kandidata Zorana Milanovića?

Iza Zorana Milanovića je bogato političko iskustvo i dobro je poznato za kakve s vrijednosti zalaže. Zbog toga smatram da je dobro pogođen slogan Predsjednik s karakterom. Milanović će kao predsjednik čvrsto stati protiv nepravde i lopovluka, protiv nasilja i mržnje te se zalagati da Hrvatska u svim segmentima bude uređena država. Kao što on sam ističe želja mu je biti predsjednik zemlje sa stavom u kojoj svatko treba biti jednak pred zakonom. Također naglašava da će biti predsjednik kojem su hrvatski interesi i ponos hrvatskih građana na prvom mjestu.

Kakav rezultat očekujete?

Očekujemo ulazak u drugi krug i, naravno, konačnu pobjedu. Prije 5 godina Ivo Josipović je u Međimurju dobio nešto više od 41 tisuće glasova u drugom krugu, pa želimo to ponoviti, odnosno ostvariti još bolji rezultat.

Kako je Novak predsjednik Županijske skupštine neizbježna je bila tema na koji način vidi odnose u skupštini nakon izlaska župana Posavca iz HNS-a?

Što se tiče našeg kluba, a vjerujem i ostalih, u našem se odnosu prema županu Posavcu nije promijenilo ništa njegovim izlaskom iz stranke. Našu programsku suradnju planiramo nastaviti jednakim intenzitetom, a na njemu je kako će riješiti odnose s vijećnicima koji su na listi čiji je bio nositelj. U svemu tome smatram svojom zadaćom još snažnije se uključiti u pripremu sjednica te koordinaciju i komunikaciju sa svima onima koji su i dosada podržavali župana u radu. Nedavno smo uspostavili Koordinaciju predsjednika Klubova vijećnika i očekujem da će ona zaživjeti još jače.

Prilikom pripreme sjednica konzultirat ćemo se oko svega što je predloženo, posebno sada kada nam predstoji usvajanje proračuna za slijedeću godinu i pripajanje ureda Državne uprave. Želim da u proračun bude ugrađeno sve ono što nas zanima u smislu razvojnih prioriteta te da se unutar pozicije ne nabacujemo i borimo amandmanima. Naša je odgovornost doprinijeti razvoju Međimurja i želim da u tome budemo partneri sa zajedničkim ciljevima – završio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije