BRINE JE SIGNALIZACIJA

SJEDNICA U KOTORIBI Blaženku Zvošec (HSLS) brine sigurnost djece u Sajmišnoj ulici

Glede gigantskih gospodarskih subjekata, Sajmišna ulica u Kotoribi postala je najfrekventnija. Potrebna je horizontalna prometna signalizacija. Načelnik Općine Ljubomir Grgec (SDP) obećao je skoro rješenje

Blaženka Zvošec (HSLS) je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kotoribe upozorila na latentnu opasnost koja vreba za mališane koji bez nadzora starijih odlaze iz tzv. ‘Novog naselja’ u OŠ Jože Horvata Kotoriba. Odnosi se to na one koji koriste kraći put, a kojih ima popriličan broj. – Vrebaju tu dvije opasnosti.

Prvo cestovna, a onda i prijelaz preko željezničke pruge-ističe Zvošec i dodaje kako pruga više nije toliko opasna jer željeznički promet gotovo i ne postoji, a HŽ-e su sebe zaštitile postavljanjem određene prometne signalizacije.

Kaže da je više brine Sajmišna ulica koja nema gotovo nikakve horizontalne signalizacije, a ne bi škodila niti dodatna vertikalna. Zvošec je to opširno elaborirala završivši s porukom – Učinimo nešto kako bi spriječili ono najgore!

S njezinom konstatacijom i ponudom rješenja složio se je i načelnik Općine Ljubomir Grgec. Rekao je kako su već uspostavljeni prvi orijentacijski kontakti sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. Oni će u suradnji s Općinom Kotoriba ponuditi najučinkovitija rješenja. Grgec je rekao kako će inzistirati da to što prije i za kraj dodao – Zlu ne trebalo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije