Vijesti / Politika
Politika
NEZADOVOLJNI ČLANOVI 'Mladen Novak bezočno laže međimursku javnost i članstvo SDP-a'
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NEMA MIRA U STRANCI

NEZADOVOLJNI ČLANOVI 'Mladen Novak bezočno laže međimursku javnost i članstvo SDP-a'

Nezadovoljni članovi SDP-a tvrde da, suprotno tvrdnji Mladena Novaka, Zoran Milanović nije nikome odao nikakvo priznanje niti tražio bilo čije imenovanje

U međimurskom SDP-u očito se neće popušiti lula mira, već se unutarstranački sukobi nastavljaju nesmanjenom žestinom. Potvrđuje to i reakcija dijela nezadovoljnih članova na Facebook objavu predsjednika županijske organizacije stranke Mladena Novaka koju smo prenijeli prije dva dana.

Novak je, naime, napisao kako je prošle subote imenovan izbornim koordinatorom predsjedničke kampanje Zorana Milanovića za Međimursku županiju i zahvalio mu na iskazanom povjerenju. U reakciji koju smo primili navodi se da je situacija potpuno drugačija.

- Upravo suprotno od objave koju je predsjednik ŽO SDP-a MŽ Mladen Novak objavio na svojem Facebook profilu, predsjednički kandidat Zoran Milanović nije nikome odao nikakvo priznanje niti tražio bilo čije imenovanje. Na ovaj način Novak želi obmanuti javnost, ali prije svega članstvo SDP-a da ima podršku kandidata koji će pobijediti na izborima, te na taj način spriječiti svoju smjenu sa čela županijske organizacije.

Navodeći kako su sastanku u središnjici, uz Mladena Novaka, nazočili i Mario Medved, Mario Moharić i Anđelko Nagrajsalović, nezadovoljnici tvrde da je na sastanku dogovoreno da središnji stožer neće zaobilaziti županijske predsjednike na terenu, odnosno da će u svakoj županiji koordinator kampanje biti aktualni predsjednik županijske organizacije. Sudeći po onome što se dalje navodi u reakciji, Novak će u ulozi izbornog koordinatora imati problema u komunikaciji s organizacijama i članovima stranke.

- Mladen Novak nema povjerenje županijskog Predsjedništva, Županijskog odbora, a niti velikog broja općinskih i gradskih organizacija SDP-a, u kojima je više od dvije trećine ukupnog članstva SDP-a Međimurske županije. Novak je na izborima za župana osvojio 18 posto glasova što je duplo manje od stranačke liste. Na izborima za Europski parlament osvojio je 1200 glasova, odnosno pet puta manje od stranke. Takvi rezultati svaku osobu koja ima barem malo političke i osobne odgovornosti naveli bi da podnesu ostavku.

Svi članovi međimurskog SDP-a koji zahtijevaju njegovu smjenu, smatraju da je Mladen Novak svojom politikom srozao ugled SDP-a u javnosti, a da su jedini razlog grčevitog držanja za tu funkciju njegovi privatni poslovni interesi. Objavljivanjem ovakvih neistinitih informacije Mladen Novak pokazuje strah od gubitka svoje pozicije te potvrđuje da smo svi mi koji tražimo njegovu ostavku ili smjenu, a to je dvije trećine članstva, u pravu, kaže se na kraju ove reakcije.

Budući da smo u samo 48 sati čuli i pročitali dva dijametralno suprotna viđenja događaja na sastanku Središnjeg izbornog stožera kojeg čine Orsat Miljenić, Nikša Vukas i Igor Dragovan, a kojem su nazočili i predsjednik SDP-a Davor Bernardić te sam predsjednički kandidat Zoran Milanović komentar ove situacije potražit ćemo i od čelnih ljudi stranke na nacionalnom nivou.

Bit će zanimljivo od njih čuti kako u ovom bespoštednom ratu koji se vodi među međimurskim SDP-ovcima misle uspješno voditi predsjedničku kampanju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!