Vijesti / Politika
Politika
DEMOKRATI 'Podrška vozačima javno-linijskog prijevoza, zahtjevi za veće plaće su opravdani'
Demokrati

PRIOPĆENJE DEMOKRATA

DEMOKRATI 'Podrška vozačima javno-linijskog prijevoza, zahtjevi za veće plaće su opravdani'

- Pozivamo MUP kao i sve pravosudne institucije da brže i oštrije reagiraju na sve češće napade na vozače - stoji u priopćenju koje potpisuje Saša Rakić

Demokrati su se oglasili priopćenjem kojim daju podršku vozačima javno-linijskog prijevoza. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

- Stranka Demokrati podržava  zahtjeve vozača u javnom linijskom prijevozu u pregovorima oko Granskog kolektivnog ugovora. Potičemo svako oblik kolektivnog pregovaranja te smatramo da vozači u javnom linijskom prijevozu trebaju bolje uvjete za rad i bolju zaštitu na radnom mjestu.

Zahtjevi vozača za povećanje plaća od 10 posto su opravdani i trebaju biti dio kolektivnog ugovara kojim će se dogovoriti osnovica plaća. Zaštita prava radnika kao i njihova zaštita na radnom mjestu mora svim stranama u pregovorima biti na prvom mjestu. Nadamo se da će sve strane u pregovorima postići dogovor kako bi se ispravila nepravda prema vozačima koji su potplaćeni i često na meti nasilnika.

Pozivamo MUP kao i sve pravosudne institucije da brže i oštrije reagiraju na sve češće napade na vozače - stoji u priopćenju koje potpisuje Saša Rakić, predsjednik Regionalne podružnice sjever.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!