DONIO ODLUKU

VIDEO Matija Posavec nakon 15 godina izašao iz HNS-a, od sada će biti nezavisni župan

Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči

Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a – rekao je Matija Posavec na izvanrednoj konferenciji za medije. Rekao je kako je svjestan da su putevi stranke i njegovog poimanja politike ‘suštinski u suprotnosti’. 

– Dao sam dosta šansi, međutim, ovo nije moj politički put i put za koji smatram da i Međimurje i Hrvatska trebaju ići u jednom generalnom odnosu i pozicioniranju na političkoj sceni – izjavio je. Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči.  Poručio je i da neće raditi ‘nikakve lomove’ u svojoj bivšoj stranci te nagovarati ljude da izađu iz HNS-a.  – Moje djelovanje u politici u proteklih 15 godina pokazalo je da se doista želim boriti i da poimam politiku kao neki ideal – rekao je.

Posavec je još rekao da će HNS morati odlučiti tko će voditi stranku u Međimurskoj županiji, u kojoj je bio predsjednik županijske organizacije Rekao je kako će biti nezavisni župan do kraja mandata.

– Ja sam tražio da unutarstranački izbori budu što je prije moguće. Ako želite nešto promijeniti, morate promijeniti ljude – rekao je Posavec. 

Nije htio da oni budu dva mjeseca prije parlamentarnih izbora nego ranije da se novo vodstvo može pripremiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije