Vijesti / Politika
Politika
SNJEŽANA GAŠPARIĆ 'Sretni smo što je zaživjela i naša inicijativa produženog boravka u školi'
Reformisti/M.Ž.

ZADOVOLJNI REFORMISTI

SNJEŽANA GAŠPARIĆ 'Sretni smo što je zaživjela i naša inicijativa produženog boravka u školi'

Ostvarila se želja Reformista da djeca u Donjem Kraljevcu imaju produženi boravak. U tom će vremenu imati ručak i užinu, kao i organizirano vrijeme uz učiteljicu razredne nastave

Prije nekoliko dana iz Osnovne škole Donji Kraljevec upućena je obavijest roditeljima o dobivenoj suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju produženog boravka. Temeljem toga organiziran je i upis djece u produženi boravak koji je danas započeo funkcionirati od 11:30 do 16:30 sati.

Polaznici će u tom vremenu imati ručak i užinu, kao i organizirano vrijeme uz učiteljicu razredne nastave. Produženi boravak djelomično će sufinancirati Općina Donji Kraljevec, a ostatak roditelji.

Zadovoljstvo ovakvim raspletom izrazili su članovi Narodne stranke – Reformisti Donjeg Kraljevca. Predsjednica tamošnje općinske organizacije stranke Snježana Gašparić podsjetila je da su takvu inicijativu pokrenuli još 2015. godine, budući da je osnovna škola u Donjem Kraljevcu među prvima u Međimurju pokrenula jednosmjensku nastavu.

Od tada su Reformisti kontinuirano ukazivali na potrebu produženog boravka u školi, jer je i anketa provedena na njihovu inicijativu pokazala veliku potrebu za takvom organizacijom rada, ponajviše zbog brojnih mladih obitelji  čiji su članovi zaposleni. Nakon što je produženi boravak organiziran u dječjem vrtiću u Donjem Kraljevcu, sada je omogućen i u tamošnjoj osnovnoj školi, čime su u potpunosti ispunjeni ciljevi za koje su se zalagali Reformisti.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!