U Prelogu je održana 27. sjednica Kolegija gradonačelnika

U Prelogu je održana 27. sjednica stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Preloga na kojoj je utvrđen dnevni red za iduću sjednicu Gradskog vijeća, ali je i donijeto nekoliko odluka iz nadležnosti Kolegija.

Tako je odlučeno o načinu sufinanciranja Lokalne akcijske grupe Mura – Drava sa sjedištem u Prelogu. Na temelju međusobnog dogovora načelnika i gradonačelnika donijeta je odluka o financiranju poslovanja LAG-a u iznosu od jedne kune po stanovniku svake općine i Grada Preloga. Takvu odluku je sada i potvrdio Kolegij gradonačelnika.

Donijet je Program uređenja i održavanja groblja za 2013. godinu. Program je predložen od strane GKP PRE-KOM d.o.o. Prelog. Predviđeno je ukupno 277.500 kuna prihoda te 276.890 kuna rashoda. Od ukupno predviđenih prihoda najveći dio u iznosu od 135.500 kuna je planirano za groblje u Prelogu, 85.500 za groblje u Draškovcu i 56.500 kuna za groblje u Cirkovljanu.

Nadalje, na sjednici je donijeta Odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Preloga. Radi se o zemljištu koje se i inače na osnovu javnog natječaja daje u zakup OPG-ima s područja Grada Preloga, a kojima je isteklo vrijeme trajanja ugovora o zakupu. Visina zakupnine je određena na nivou prijašnjih ugovora. 

Zaključkom o dodjeli povlaštenih kredita studentima s područja Grada Preloga za akademsku godinu 2012/2013. utvrđeno je novih 12 kandidata za dodjelu povlaštenih studentskih kredita, a dogovoren je plan i raspored rada Zimske službe na području Grada Preloga. Opširnije o svim odlukama možete saznati na Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije