održana 18. sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE SELNICA Mijo Kocijan predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta

Vijećnici su i doznali kako se kraju privode građevinski i drugi radovi na kapelici u Zebancu, a po prvi puta oglasilo se novo zvono sa njezinog zvonika

Pod predsjedanjem svog prvog čovjeka Branka Perčića svoju 18. redovitu sjednicu održalo je Općinsko vijeće Selnice koje je nakon Aktualnog sata, raspravljalo i donijelo Odluku o izvršenju općinskog proračuna za prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Proračun je na prihodovnj strani ostvaren u iznosu od 4.753.094 kune, dok rashodi iznse 5.351.286 kuna. Vijeće je donijelo i Odluku o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravog odjela općine, koja ga usklađuje s novim zakonskim odredbama. Udarna ili glavna vijest sjednice je izbor Mije Kocijana za predsjednika Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Odlukom vijeća Općina će u Selnici otkupiti dvije nekretnine ukupne površine 2.363 kvadratna metra za oko 7.000 kuna. dijelu naselja Kamenica. Općina će podržati projekt očuvanja međimurskog konja od izumiranja. Na račun Udruge uzgajivača međimurskog konja Međimurec će uplatiti 9.000 kuna. Kod donošenja ove odluke vijećnik Josip Bogdan rekao je kako bi dobro bilo da Međimurska županija na sličan način osigura novce (sve općine i gradovi su zamoljeni da pomognu Međimurcu) za protugradnu obranu u našoj županiji.

– Strašno je što ovako veliko područje, poglavito njive, vinogradi i voćnjaci kao i mnoge druge kulture nisu branjene protiv tuče, a svi dobro znamo kako je to ne tako davno odlično funkconiralo. Sada se nude jedino osiguravanja kod osiguravateljskih kuća, a znamo čije su one vlasništvo i zašto im je u interesu da ‘v Međimurju toča curi’ – rekao je Bogdan.

Obrana od tuče na Skupštinu Međimurske županije

Tema je izazvali interes i drugih vijećnika, a općinski načelnik Ervin Vičević je obećao kako će kao vijećnik Skupštine Međimurske županije kao pitanje postaviti na sjednici Skupštine.

Donijete su i odluke o izmjenema i dopunama Procjene rizika od velikih nesreća za svoju općinu, kao i Odluka o stavljanju izvan snage Odluku o osnivanju postrojbe Civilne zaštite opće namjene za Općinu Selnica. Sve odluke donesene su jednoglasno, što u selničkom vijeću nije često, osim kod izbora prvog čovjeka Povjerenstva za procjenu šteta od tuče i sličnih nepogoda, gdje Mijo Kocijan nije za sebe glasovao.

Tražio je da se nekoga mlađega imenuje za presjednika povjerenstva, ali vijećnici žele samo njega Miju Kocijana – najdugoviječnijeg člana općinsk(ih)og vijeća Selnice. Osim Kocijana članovi povjerenstva su još i mr.sc. Tomislav Tomšić, Đuro Hozjan, Antun Sić i Dragutin Novak.

Vijećnici su svojoj kolegici Ani Novak izrazili riječi suosjećanja zbog nedavne smrti njezinog supruga, na čemu im je ona od srca zahvalila. Vijećnici su i doznali kako se kraju privode građevinski i drugi radovi na kapelici u Zebancu, a po prvi puta oglasilo se novo zvono sa njezinog zvonika. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije