Vijesti / Politika
Politika
VJERAN VRBANEC 'Drago mi je što je gradonačelnik stekao iskustvo u gradnji vanjskih bazena i što će se gradilišta ubuduće prodavati za 27 eura po kvadratu'
Igor Soban/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

REAKCIJA IZ ČAKOVEČKOG HDZ-a

VJERAN VRBANEC 'Drago mi je što je gradonačelnik stekao iskustvo u gradnji vanjskih bazena i što će se gradilišta ubuduće prodavati za 27 eura po kvadratu'

Detalji iz imovinske kartice gradonačelnika Kovača izazvali su brojne reakcije. Povjerenik čakovečke Gradske organizacije HDZ-a Vjeran Vrbanec sarkastično je pohvalio gradonačelnika Kovača zbog ispunjenog obećanja

Istup čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, koji je u utorak opširno objasnio detalje iz svoje imovinske kartice, izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Očekivano, komentari nisu izostali ni u političkom miljeu. Tako je i povjerenik čakovečke Gradske organizacije HDZ-a Vjeran Vrbanec sarkastično pohvalio gradonačelnika Kovača zbog ispunjenog obećanja.

- Drago mi je što je gradonačelnik Kovač ispunio barem jedno obećanje i konačno izgradio bazen. Siguran sam da će mu to novostečeno graditeljsko iskustvo koristiti i prilikom izgradnje vanjskih gradskih bazena koje će, za razliku od ovoga, valjda moći koristiti i svi drugi građani.

Vrbanec se osvrnuo i na cijenu po kojoj je gradonačelnikova supruga kupila zemljište, s obzirom da je površina od 163 četvorna metra plaćena 33.424,61 kunu, odnosno otprilike 205 kuna po kvadratu.

- Ono što me posebno veseli jest činjenica da će od sada početna prodajna cijena gradilišta za obiteljske kuće na (inače zakonski obvezatnim) javnim natječajima Grada Čakovca biti oglašavana po cijeni od oko 27, a ne 50 EUR i više za 1 m2, jer je upravo iznos od 27 EUR ona cijena koju je gradonačelnik navodno platio u proračun za 1 m2 gradskog zemljišta. Tako bi na vrlo jednostavan način konačno, ali i vrlo konkretno, dao poticaj mladim obiteljima da se odluče na izgradnju svojeg doma u Čakovcu, pa makar taj dom bio financiran od tasta. Ako bi se istovremeno odrekao i kojeg postotka harača od gradskog prireza, to bi bilo fantastično - poručio je Vrbanec.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!