NISU ZADOVOLJNI CESTOM KOTORIBA - GORIČAN

OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE Ususret Danima Kotoribe: Poznati dobitnici općinskih priznanja

U utorak, 20. kolovoza po 17. puta zasjedalo je Općinsko vijeće Kotoribe. Devet točaka dnevnog reda apsolvirano je za 44 minute. Između inog definirani su Dani Kotoribe i potvrđeni dobitnici općinskih priznanja.

Općina Kotoriba svoje dane slavi uz katoličku svetkovinu Jesenskog križeva pa je dio sjednice bio iskorišten kako bi se definirao hodogram aktivnosti uz Dane Kotoribe 2019. O tome je govorio općinski načelnik Ljubomir Grgec koji je istaknuo kako će u njihovoj realizaciji, kao i do sada, sudjelovati gotovo sve općinske udruge.

Prva aktivnost na redu je već u subotu. 7. rujna kada će se na prostoru starog vrtića održati općinske igre Med udrugama.

Središnji događaj bit će svečana sjednica Općinskog vijeća u petak, 13. rujna, dan poslije opet će se okupiti općinske udruge u pripravljanju jela-domaćih specijaliteta  i međusobnog druženja. Istog dana u večernjim satima održat će se veliki besplatni koncert Željka Bebeka. U nedjelju, 15. rujna je mjesno proštenje, a u popodnevnim satima na redu je tradicionalni kulturno umjetnički program uz dvije atraktivne izložbe fotografija. Sva događanja tog vikenda događanja bit će na prostorima kod OŠ Jože Horvata.

Vezano uz to, Vijeće je donijelo jednoglasnu Odluku o dobitnicima općinskih priznanja čije im je prijedloge proslijedilo Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine. U njihovom prijedlogu  zaslužna priznanja primit će: Dobriša Habuš iz Donjeg Kraljevca za dugogodišnju promociju Kotoribe, Terezija Gal za dugogdišnji angažman u Udruzi umirovljenika i Ignac Nađ za dugogodišnji angažman u Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata i drugim udrugama.Njima su namijenjene općinske medalje. Zahvalnice Općine primit će Ivica Jakupak za uspješna sudjelovanja na ribičkim natjecanjima s reprezentacijom Hrvatske i juniorska ekipa (U-17) NK Graničar za uspješna sudjelovanja na natjecanjima. Općinsku Povelju dobit će Društva naša djeca za 40 godina rada i djelovanja.

U tzv.’aktualnom satu’ sjednice je načelnik Grgec kazao kako je Općina primila pisanu podršku Vlade RH u izgradnji cestovnog mosta Kotoriba- Murski Križevci, a vijećnik SDP Ivan Hertelndi je ukazao na problem prilaza zgradi mjesne OŠ gdje su oštećene brojne pločice na ulazu u školsku zgradu. Grgec mu je odgovorio kako to nije općinski problem i da se zna tko o tome mora voditi računa.

Zoran Radmanić (HDZ) je izrazio nezadovoljstvo odgovorom ŽUC-e Čakovec o postojećem stanju ceste Kotoriba-Goričan. Rekao je kako na tom problemu neće stati kako će pokušati ‘argumente’ ŽUC-e  pobiti, brojnom dokumentacijom dokazati kako nisu u pravu. Načelnik ga je zamolio da ih u pisanom obliku dostavi u JUO Općine kako bi se ta problematika stavila na dnevni red Vijeća. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije