Vijesti / Politika
Politika
DARKO HORVAT 'Međimurje je danas od Vlade dobilo svoj 'Pelješki most''
Miroslava Novak

ZADOVOLJNI MINISTAR

DARKO HORVAT 'Međimurje je danas od Vlade dobilo svoj 'Pelješki most''

- Sve one nesuglasice kojih je bilo na relaciji Čakovec-Zagreb dolaskom premijera danas ovdje su izglađene - rekao je Horvat

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je, kako za obilaska međimurskih gradova, tako i za vrijeme sjednice Vlade zračio zadovoljstvom. To se manifestiralo u svim njegovim istupima, pa je, na trenutke, djelovao kao da je ispao iz TBF-ove "Ništa mi neće ovi dan pokvarit".

Zbog toga nas nije začudilo kad je i u njegovim komentarima današnje sjednice sve odisalo pozitivom.

- Od samoga jutra u svim današnjim aktivnostima premijera i članova Vlade širom Međimurja vodila me spoznaja da je ovo kruna posla koji smo odradili pripremajući sjednicu proteklih mjesec i pol dana. Iznimno sam zadovoljan što je to rezultiralo s 3,4 milijarde kuna pokrenutog investicijskog potencijala što je, u stvari, cijena Pelješkog mosta. Pa ako smo mi Međimurci možda bili malo zavidni kad je Dubrovačko-neretvanska županija dobila Pelješki most, sada je Vlada RH svojim današnjim odlukama taj isti "Pelješki most" donijela i u Međimurje.

Sve one nesuglasice kojih je bilo na relaciji Čakovec-Zagreb dolaskom premijera danas ovdje su izglađene. Ja sam, također, ponovio ono što govorim već godinu i pol dana. Autocesta između Čakovca i Zagreba treba biti dvosmjerni put i samo na takav način možemo krenuti u rješavanje svih onih kumuliranih problema koje Međimurci imaju u proteklih 29 godina - rekao je.

Ministrovo raspoloženje pokušali smo pokvariti podsjetivši da je i Sanaderova Vlada u Čakovcu najavila početak izgradnje kanalizacijskih sustava diljem Međimurja još 2007. godine, ali se aglomeracije još grade. Niti konstatacija da bi i na realizaciju ovih projekata mogli dugo čekati nije ga mogla smesti.

- Radi se o uistinu velikim projektima i zato neki od njih kreću u pripremu praktički odmah. Za to su zadužena javna poduzeća kao što su Hrvatske vode, Hrvatske šume i HEP.  Siguran sam da će proces ishođenja potrebne prostorno-planske dokumentacije i svih potrebitih dozvola za građenje trajati otprilike godinu i pol do dvije. Tada ćemo biti spremni za financiranje projekata što neće ići samo iz državnog proračuna, već prvenstveno iz strukturnih fondova EU. Ovo o čemu smo danas govorili ovdje je jedan kratkoročni program rada Vlade na području Međimurske županije za slijedeće 4 godine - rekao je Horvat.

Ķoji su još strateški programi važni Međimurju, a da nisu obuhvaćeni današnjim odlukama?

Ako se u sljedeće četiri godine obistine svi ovi projekti koji su bili predmet sjednice Vlade, siguran sam da će Međimurci od Kotoribe do Murskog Središća imati kvalitetnu prometnu i poduzetničku infrastrukturu, izgrađene sve objekte za sustav osnovnog školstva i aglomeracije u smislu sustava odvodnje. Nama nakon toga ostaje samo "fine tuning" i više neće biti potrebe za infrastrukturnim projektima već ćemo sva sredstva moći koristiti za razvoj i poticanje onih gospodarskih grana koje će pridonijeti rastu plaća u Međimurju - zaključio je.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5937

Reci što misliš!