Vijesti / Politika
Politika

HORVAT - POSAVEC

UŽIVO ZA RTL IZ ČAKOVCA Matija Posavec: 'Osam kavica bi bilo previše i ostavilo bi gorak okus u ustima'

Ministar Darko Horvat kazao je kako Posavec niti nije domaćin te da može pratiti premijera i 'popiti kavicu'

Na sutrašnjoj sjednici Vlade u Čakovcu odlučivat će se o tri milijarde kuna investicija u Međimurju, najavio je u srijedu predsjednik međimurskog HDZ-a, ministar gospodarstva Darko Horvat na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a u Čakovcu.

Vezana vijest

kava VLADA U MEĐIMURJU PORUKA ILI PROPUST? Zašto premijeru Plenkoviću ne miriše kava u Međimurskoj županiji?

Na sutrašnjoj sjednici Vlade očekivao se razgovor premijera i domaćina, HNS-ova međimurskog župana Matije Posavca, koji zaziva izlazak HNS-a iz koalicije s HDZ-om. No upitno je hoće li do toga doći; HDZ-ovci ponavljaju da je to tek jedan običan član, a od izvjesnog nasljednika Ivana Vrdoljaka na čelu te stranke ograđuju se i HNS-ovci. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar Darko Horvat kazao je kako Posavec niti nije domaćin te da može pratiti premijera i 'popiti kavicu'. U razgovoru za RTL Danas Matija Posavec takve je izjave ministra nazvao omalovažavajućim.

"Tehnički je sve spremno, a što se drugih poruka tiče vrlo je omalovažajuće, vrlo uvredljivo, da se prije svega sjednica Vlade RH od strane jednog člana Vlade najavljuje u sjedištu lokalnog HDZ-a. I one poruke da Međimurska županija nije domaćin, da ništa ne predstavlja, nego da je župan dobio obavijest o lokacijama gdje će biti premijer i može doći tamo i piti kavice... Gledajte, sutra će biti 35 stupnjeva, osam kavica bi bilo previše i ostavilo bi gorak okus u ustima", rekao je Posavec.

Kaže da će sutra biti na sjednici, da je to njegova dužnost te da želi razgovarati o dvije ključne teme.

"Međimurci zaslužuju da se poveća minimalna plaća, ona mora biti puna veća i želim čuti jasan stav od predstavnika Vlade oko suživota s romskom nacionalnom manjinom,u čemu imamo problema. Od 130 projekata koje smo mi poslali kao Županija nije uzvaženo gotovbo ništa. Zanima me zašto. Zaobilaženje instituta Međimurske županije jasna je poruka odnosa Vlade prema Međimurkama i Međimurcima", kazao je Posavec.

Hoće li nakon svega ostati u HNS-u koji je dio te vladajuće koalicije?

"Započele su rasprave oko budućnosti stranke, ja sam iznio jasne stavove o kojima se stranka mora izjasniti do kraja kolovoza te inzistiram na stranačkim izborima u listopadu. Imam koncept koji sam predstavio, za koji očekujem da će biti prihvaćen i za njega ću se boriti. Ako ne, odlučit ću o svojim daljnjim postupcima. Prije svega ću isključivo biti odgovoran svom stanovništvu i funkciji koju obnašam", zaključio je Posavec.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!