Vijesti / Politika
Politika
PORUKA ILI PROPUST? Zašto premijeru Plenkoviću ne miriše kava u Međimurskoj županiji?
Duško Jaramaz/PIXSELL/Miroslava Novak

VLADA U MEĐIMURJU

PORUKA ILI PROPUST? Zašto premijeru Plenkoviću ne miriše kava u Međimurskoj županiji?

U šali bismo mogli zaključiti da će se kava sutra piti u hektolitrima. Jasno je da time premijer Plenković županu Posavcu šalje poruku kako mu nisu dobro sjele njegove izjave vezane uz HNS-ov izlazak iz Vlade i potrebu raspisivanja prijevremenih izbora

Na današnjoj konferenciji za novinare kojom je međimurski HDZ najavio sutrašnju sjednicu Vlade, predsjedniku županijske organizacije i ministru gospodarstva Darku Horvatu postavljeno je pitanje hoće li tijekom boravka u Čakovcu premijer Andrej Plenković održati i radni sastanak sa županom u njegovom uredu.

Vezana vijest

HDZ Međimurje HDZ NAJAVIO SJEDNICU VLADE U ČAKOVCU DARKO HORVAT 'S iznosom od 3 milijarde kuna skinut ćemo stigmu da Vlada ne pomaže Međimurju'

- Premijer je svojim rasporedom jasno dao do znanja kako sutra želi obići cijelo Međimurje - odgovorio je Horvat.

- Iz njegovog ureda i protokola županu Posavcu upućen je poziv na sve događaje na kojima će biti i predsjednik Vlade, baš kao i na samu sjednicu. Domaćin u Prelogu će biti tamošnji gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a župan je pozvan na kavicu. Isto tako i u Murskom Središću gdje je domaćin gradonačelnik Dražen Srpak.

U podne, prije početka sjednice, popit ćemo kavu i u Čakovcu gdje je, uz župana, pozvan i gradonačelnik Stjepan Kovač koji je domaćin tog dijela. Siguran sam da će župan sudjelovati u svim događanjima koja su predviđena protokolom, zaključio je Horvat.

U šali bismo mogli zaključiti da će se kava sutra piti u hektolitrima. Ponekad to ne bude dobro, jer takve količine mogu izazvati nesanicu ili ostaviti gorak okus u ustima. Posve ozbiljno, međutim, teško bismo odluku da se zaobiđe radni sastanak u sjedištu županije koja je tema sjednice Vlade mogli tumačiti kao protokolarni propust. Jasno je da time premijer Plenković županu Posavcu šalje poruku kako mu nisu dobro sjele njegove izjave vezane uz HNS-ov izlazak iz Vlade i potrebu raspisivanja prijevremenih izbora.

Stara narodna kaže da nikada nije dobro miješati kruške i jabuke. Sutrašnja sjednica trebala bi poslati pozitivnu poruku da Vlada čvrsto stoji iza razvoja Međimurja. Pokušaj da se usput minorizira funkcija župana teško može dobro odjeknuti u javnosti koja ga većinski podržava i bilo kakav oblik demonstracije političke moći te vrste apsolutno je nepotreban.  

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5937

Vezani članci

Reci što misliš!