HDZ NAJAVIO SJEDNICU VLADE U ČAKOVCU

DARKO HORVAT ‘S iznosom od 3 milijarde kuna skinut ćemo stigmu da Vlada ne pomaže Međimurju’

- Ovime rušimo stigmu kako je Vlada RH maćeha Međimurju i Međimurcima. Dolazimo u jedan izvrsni kraj sa željom i namjerom da izvrsni postanu još izvrsniji, jer Međimurci to zaslužuju - naglasio je ministar Darko Horvat

– Ponosan sam kao ministar i Međimurec što u Međimursku županiju stižu projekti ukupne vrijednosti 3 milijarde kuna – rekao je danas na stranačkoj konferenciji za novinare ministar gospodarstva i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat najavljujući sutrašnju sjednicu Vlade u Čakovcu.

Ocijenivši da će sjednica po svojim zaključcima i rezultatima biti od povijesnog značaja za Međimurje, Horvat je zahvalio premijeru i svim ministrima na podršci.

– Ovime rušimo stigmu kako je Vlada RH maćeha Međimurju i Međimurcima. Siguran sam da će svi ovi projekti koje će Vlada, tijekom sutrašnjeg dana, preuzeti u ishođenju sve potrebne prostorno-planske dokumentacije, dozvola neophodnih za građenja, kao i ugovori, odnosno sredstva bespovratnih potpora za međimurske poduzetnike ispuniti sva očekivanja stanovnika Međimurja. Dolazimo u jedan izvrsni kraj sa željom i namjerom da izvrsni postanu još izvrsniji, jer Međimurci to zaslužuju – naglasio je Horvat.

Istakavši da se, uz potporu Vlade, u Međimurju trenutno realiziraju projekti vrijedni 686 milijuna kuna, dodao je kako programi o kojima će se odlučivati sutra imaju ukupnu financijsku težinu pet godišnjih proračuna naše županije.

– Nikada dosad u jednoj godini nije bilo sličnih pokušaja, a kamoli konkretnih i realnih projekata ovakvog gabarita od Kotoribe do Murskoga Središća, obuhvaćenih u 25 točaka dnevnog reda, među kojima i petnaestak infrastrukturnih projekata koji će povećati kvalitetu života, poduzetnicima olakšati poslovanje a svim stanovnicima našeg prekrasnog kraja omogućiti da u perspektivi ne razmišljaju o odlasku van Međimurja – zaključio je Horvat.

Saborska zastupnica Sunčana Glavak navela je da će sutrašnja sjednica Vlade u ovom mandatu biti jedanaesta izvan Zagreba, kazavši kako je to jasan pokazatelj stava premijera Plenkovića o potrebi stalnog kontakta sa svim županima, gradonačelnicima i načelnicima, bez obzira na političku pripadnost.

– U proteklih petnaestak godina, pa i duže, u Međimurje nikad nije dolazilo više novaca nego kada su na čelu Republike Hrvatske bile Vlade predvođene HDZ-om. Vjerujem da će Međimurci i sutra biti zadovoljni onime čime će Vlada pomoći da se u gospodarskom i svakom drugom smislu život ovdje učini boljim – naglasila je.

Glavak je podsjetila da je, po donošenju Zakona o financiranju jedinaca lokalne i regionalne samouprave, proračun Međimurske županije porastao za 38,5 posto, odnosno 14,3 milijuna kuna.

– Kao Čakovčanka želim izraziti zadovoljstvo što će se nastaviti radovi na izgradnji sjeverne čakovečke zaobilaznice, kao i sanacija čakovečkog nadvožnjaka u vrijednosti od 11 milijuna kuna – izdvojila je neke od projekata sa sutrašnje sjednice Vlade.

– Tu je i zaobilaznica Nedelišća koja je uvrštena u plan na temelju dvaju amandmana koje sam podnijela u Saboru smatrajući je iznimno važnom s obzirom na tranzit i veliku količinu vozila koja prolaze kroz Nedelišće. Veseli me što će to ići u hitnu realizaciju – zaključila je Glavak.

O projektima koji su završeni ili se trenutno provode uz potporu države u Prelogu i Murskom Središću govorili su gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak.

Kolarek očekuje da će uz potporu Vlade preloška zaobilaznica biti dovršena sredinom 2021. godine, a od značajnijih investicija izdvaja i gradnju Centra za socijalnu skrb u svom gradu. Poznato je da Mursko Središće vapi za novim mostom preko Mure i zaobilaznicom, pa je Dražen Srpak iznimno zadovoljan što će sutra biti napravljeni prvi koraci u njihovoj realizaciji, kao i skorim početkom radova na aglomeraciji.

Uoči sutrašnje sjednice Vlade koja će se, od 12:30 sati, održati u prostorima čakovečke vojarne, premijer Plenković sa suradnicima posjetit će Prelog, Mursko Središće i Čakovec te obići gradilište nove osnovne škole u Pribislavcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije