Vijesti / Politika
Politika
EUROPSKE ROŠADE Sunčana Glavak u EU parlamentu? Mjesto joj otvara odlazak Dubravke Šuice u Europsku komisiju
Marko Prpić/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

KORAK DO EU PARLAMENTA

EUROPSKE ROŠADE Sunčana Glavak u EU parlamentu? Mjesto joj otvara odlazak Dubravke Šuice u Europsku komisiju

Izborom Dubravke Šuice za europsku povjerenicu HDZ-u bi se oslobodilo mjesto u europarlamentu na koje bi došla Sunčana Glavak

Prije nešto više od mjesec dana pisali smo o mogućnosti da Sunčana Glavak, koja se našla na nezahvalnom petom mjestu HDZ-ove mjeste za EU izbore, ipak završi u Europskom parlamentu. Ono što se tada činilo špekulacijom, kakvih je na političkoj sceni bezbroj, sve više poprima obrise izgledne opcije.

Vezana vijest

Sunčana Glavak MEĐIMURJE DOBIVA EUROPARLAMENTARKU? BRISELSKE ŠPEKULACIJE Hoće li Dubravka Šuica otvoriti mjesto u EU parlamentu Sunčani Glavak?

Naime, nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen od vlada država članica EU zatražila je da joj do sutra dostave dva imena, kandidata i kandidatkinje za dužnost povjerenika, jer do 31. kolovoza želi kompletirati svoj tim.

Pozivajući se na više dobro obaviještenih izvora iz HDZ-a, Jutarnji list tvrdi da će hrvatski premijer Andrej Plenković u Bruxelles poslati samo jedno ime. Radi se o europarlamentarki Dubravki Šuici koja, kako se navodi, nema ozbiljnu konkurenciju zbog svog velikog iskustva, zato jer nije konfliktna i odlično kotira u Europskoj pučkoj stranci.

Njezinim izborom za europsku povjerenicu HDZ-u bi se oslobodilo mjesto u europarlamentu na koje bi došla Sunčana Glavak. U kadrovskim križaljkama na političkoj razini često se dešavalo da konačan izbor padne na osobu čijim se imenom dotada nije baratalo u medijskom prostoru, ali koliko se može čuti u kuloarima kombinacija o kojoj pišemo vrlo je blizu realizaciji. To ćemo, uostalom, znati već sutra kad bude poznat Plenkovićev izbor. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!