Vijesti / Politika
Politika
PLENKOVIĆ NA HRT-U 'Matija Posavec je prije dvije godine radio na podršci HNS-a mojoj Vladi'
Patrik Macek/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Vlada RH idući tjedan u Međimurju

PLENKOVIĆ NA HRT-U 'Matija Posavec je prije dvije godine radio na podršci HNS-a mojoj Vladi'

Andrej Plenković, premijer RH, gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a ustvrdio je da je Matija Posavec (HNS) međimurski župan, koji je proteklih dana tražio da njegova stranka izađe iz vladajuće koalicije, prije tri godine bio jedan od onih koji je radio jako puno na tome da HNS podrži njegovu Vladu

Na samom kraju intervjua osvrćući se na Posavčeve zahtjeve prema vodstvu HNS-a, Plenković je najavio Vlada slijedeći tjedan ide u Čakovec, ali ne radi aktualnog župana već zato jer cijeni jednaki regionalni razvoj, piše Tportal.

'Doći ćemo tamo kvalitetno pripremljeni s brojnim projektima od koje je nekih sugerirao i župan. Ovo drugo su njegove političke ambicije unutar HNS-a. A HNS je danas sa šest ruku bio lojalan koalicijski partner', kazao je Plenković.

Na kraju je, na pitanje novinara Damira Smrtića, je li točno da je Posavec prije dvije godine pružio ruku HDZ-u prije Ivana Vrdoljaka Plenković odgovorio potvrdno.

'O, vi ste nešto jako dobro informirani. Bio je jedan od onih koji je u noći preokreta sa Predsjedništva do Središnjeg odbora jako puno radili na tome HNS podrži moju Vladu i moju parlamentarnu većinu', zaključio je Plenković, javlja Tportal.

Sjednica Vlade u novom sastavu najavljena je za 25. srpnja u Međimurju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5937

Vezani članci

Reci što misliš!