Dean Hunjadi (SDP) odustaje od kandidature za načelnika

Načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi (SDP) u razgovoru za List Međimurje potvrdio je informaciju kako se više ne razmišlja kandidirati za čelnog čovjeka te općine. Uvjeren je da SDP tamo zasigurno dobiva i iduće loklane izbore koji će se održati 2013. godine.

Kao razlog takve odluke ističe poslovne i privatne obveze. Poznato je da se nakon radnog vremena bavi poljoprivredom i voćarstvom te je svima znan kao vrsni glazbenik. Mišljenja je da, ako dobro funkcionira Jedinstveni upravni odjel, načelnik ne treba biti profesionalac. Zadovoljan je dosadašnjom suradnjom s vijećnicima iz redova oporbe koji su, prema njegovom mišljenju, bili konstruktivni bez podmetanja, ali je ponekad bilo nepotrebnog glumatanja da bi sjednice bile zanimljivije i ličile na one u Saboru.

Dean Hunjadi i SDP vlast u Općini Sveta Marija obnašaju u koalicija s MDS-om, HNS-om i Strankom umirovljenika. Nakon dugogodišnje vladavine Marije Frančić (HSS) uspio je dobiti izbore, a dotadašnja načelnica morala se pomiriti s porazom. U svom radu je korektan, surađuje s novinarima, komunikativan je i otvoren za javnost. Doduše, zna brzo izgubiti strpljenje, ali uvijek je čvrst  u svojim načelima i odlukama.

Svojevremeno je sve odluke koje su bile u njegovoj nadležnosti stavljao na sjednice Općinskog vijeća kako bi svi zajedno o njima raspravljali. Takvu praksu je ukinuo. Njegovi stavovi i poruke su sigurni i jasni, a ne boji se ni svog stranačkog  “šefa” župana Ivana Perhoča jer je nedugo Županiji zaprijetio ovrhom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije