Proračun Čakovca za iduću godinu iznosi 109 milijuna kuna

Gradsko vijeće Čakovca na sjednici održanoj u četvrtak, između ostalog je prihvatilo prijedlog proračuna za 2013. godinu u visini od 109.271.939 kuna zajedno s projekcijama za 2014. i 2015. godinu. Prema riječima gradonačelnika Branka Šalamona, takav proračun uvažava kriznu situaciju, no istodobno i opredjeljenje Grada da nastavi zadovoljavati potrebe korisnika kao i nastavak ulaganja koja dovode do povećanja standarda, piše portal Mnovine.biz.

Uz proračun, Grad dobiva i sredstva iz vanjskih izvora pa ukupne investicije vrijede i više, istaknuo je Šalamon, podsjetivši na neke od ovogodišnjih projekata poput obnove Svetojelenske ceste, postavljanja rasvjete u Zrinsko frankopanskoj ulici ili pak izgradnje kanalizacije u Žiškovcu  i Slemenicama koja će, kako se očekuje, početi kroz otprilike dva tjedna.

Govoreći o trenutnom stanju u gradskoj blagajni, Šalamon je rekao da je Grad u minusu između 11 i 12 milijuna kuna. Kako će biti do kraja godine teško je prognozirati, no minus se kontinuirano smanjuje, istaknuo je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije