NARODNJACI U MEĐIMURJU

FOTO Dvije tisuće HNS-ovaca u Svetom Martinu. Matija Posavec: ‘Moj stav je da puno stvari treba mijenjati’

Ovog puta ovom se susretu nije pridružio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, navodno iz zdravstvenih razloga


Gotovo 2.000 članova Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata okupilo se danas u Toplicama Sveti Martin na 13.susretima Političke akademije HNS-a.

Tradicionalni sportski susreti narodnjaka četvrti puta se održavaju u Međimurju, gdje ih je ovdašnja županijska organizacije stranke već ugostila 2011., 2012. i 2018.godine.
Na svečanosti otvorenja okupljenim članovima stranke obratili su se međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec, potpredsjednik stranke Ivan Gulam, HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te zamjenik predsjednika i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Ovog puta ovom se susretu nije pridružio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, navodno iz zdravstvenih razloga.

Dok traju sportski susreti narodnjaka interes medija usmjeren je na političke aktualnosti vezane uz stranku. HNS je ovog vikenda najavio da će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, što je jučer potvrđeno na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora stranke.

Zbog toga se sa zanimanjem očekuje konferencija za novinare najavljena tijekom dana na kojoj će se, uz spomenutu temu, pozorno pratiti na koji će način o svojem daljnjem političkom djelovanju govoriti međimurski župan Matija Posavec koji slovi kao glavni kandidat za preuzimanje vodeće pozicije u stranci, ali ostavlja otvorenom i mogućnost pokretanja vlastitog političkog projekta.

– Prije svega drago mi je da je Međimurje ponovno dobilo priliku ugostiti gotovo 2.000 naših članica i članova iz cijele Hrvatske. Ovo je odlična prilika da im pokažemo sve ljepote naše zelene oaze koja s pravom nosi naziv europske destinacije izvrsnosti. Naravno da je ovo i prigoda za sjednice svih stranačkih tijela na kojima još uvijek analiziramo rezultate europskih izbora. Ja osobno rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, to nikada nisam krio.

Nisam do kraja zadovoljan ni stanjem i procesima koji se dešavaju u stranci zbog čega smatram da je unutar stranke potrebno otvoriti jednu širu raspravu da se vidi kojim smjerom i na koji način želimo ići dalje. Moj stav je da puno stvari treba mijenjati. Treba mijenjati sadržaje i politike, treba mijenjati ljude i vidjeti postoji li spremnost da se stvori kritična masa, odnosno okupi veći broj ljudi koji su spremni za promjene. O tome ovise i daljnji procesi koji će se dešavati u stranci.

Temeljem odluka koje smo donijeli, tijekom ljeta obići ćemo i komunicirati sa svim županijskim organizacijama stranke. Nakon toga, najkasnije do jeseni, donijet ću i vlastitu odluku o daljnjem političkom djelovanju – rekao nam je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije