Vijesti / Politika
Politika
PREMIJER PLENKOVIĆ Sjednica Vlade u Čakovcu bit će u srpnju, teme će biti i međimurski problemi
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

STIŽE NAM VLADA

PREMIJER PLENKOVIĆ Sjednica Vlade u Čakovcu bit će u srpnju, teme će biti i međimurski problemi

Župan Matija Posavec nabrojao je sve probleme s koji muče Međimurke i Međimurce

Šesti sastanak Vlade Republike Hrvatske i župana održan je u petak, 14. lipnja 2019. u Zadru u prostorima tamošnjeg Sveučilišta. Na dnevnom redu sastanka bilo je povjeravanje poslova Ureda državne uprave županijama, provedba Nacionalne strategije zaštite nasilja u obitelji i paket turističkih zakona i priprema za nadolazeću turističku sezonu.

Župan Matija Posavec na sastanku je govorio o stanju u poduzeću MEISO u Goričanu te pozvao resorne ministre i Vladu da u trenutku procesa privatizacije ove tvrtke slušaju glas radnika te štite daljnji nastavak proizvodnje, produktivnost i odabir strateškog partnera. Osvrnuvši se na nedavni mirni prosvjed građana u centru Čakovca, Župan je istaknuo kako se radilo o legitimnom izrazu nezadovoljstva građana Međimurja s ciljem da se poveća javni red, mir i sigurnost te još jednom apelirao da se prihvate prijedlozi Međimurske županije o povećanju djelatnika u resorima unutarnjih poslova i socijalne skrbi, strože kontrolira i sankcionira nenamjensko trošenje socijalne pomoći, uvedu voucheri kada se nenamjenski troši dobivena pomoć, prekvalifikacije i neovlašteni ulazak na tuđi  privatni posjed u teži oblik prekršajnog ili kaznenog dijela te kontrolira i sankcionira nepoštivanje obveze osnovnoškolskog obrazovanja.

Župan Posavec odbacio je svako relativiziranje postojećih problema, prebacivanje odgovornosti na lokalnu zajednicu te pokušaje da se legitimno održani prosvjed promatra u negativnom kontekstu.

Komentirajući izlaganje župana Posavca, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković najavio je održavanje sjednice Vlade RH u Čakovcu sredinom srpnja ove godine te bi na toj sjednici neke od spomenutih prijedloga Vlada trebala i usvojiti.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!