GORDAN JANDROKOVIĆ U ČAKOVCU

DARKO HORVAT ‘Međimurski HDZ kandidira Sunčanu Glavak za EU izbore’

Upitan tko bi je zamijenio u Saboru u slučaju da ode u Bruxelles rekao je da su potencijalni kandidati Nikolina Babić i Dražen Srpak

Predsjednik Sabora RH i Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković danas se u čakovečkoj Gradskoj kavani susreo sa stranačkim kolegama iz međimurskog HDZ-a. 
–Ovo je dvadeseta organizacija koju posjećujem u sklopu priprema za predstojeće izbore za Europski parlament, kako bi naše kolege upoznao s planovima i strategijom za izbore.

– HDZ se vrlo ozbiljno priprema i u završnoj smo fazi pretkampanje, a vrlo skoro predat ćemo našu listu i predstaviti program za izbore. Očekujem da ćemo postići izvrstan rezultat, pobjednički rezultat, a vjerujem da će i Međimurska županija dati značajan doprinos u sveukupnoj pobjedi HDZ-a – naglasio je Jandroković.

Upitan o komemoraciji na Bleiburgu Jandroković je rekao da kao predsjednik Sabora želi da sve protekne u dostojanstvenoj atmosferi te da se obilježi sjećanje na žrtve, na ljude koji su ubijeni bez suda.

– Bio je to zločin iz osvete i o tome se dugo godina ništa nije znalo, niti se moglo pričati. Danas je vrijeme kada moramo komemorirati žrtve, sjetiti se ljudi koji su ubijeni i to je primarni cilj komemoracije – rekao je.

Na pitanje kakvi su izgledi da međimurski HDZ bude zastupljen na stranačkoj listi za EU izbore Jandroković je neodređeno odgovorio kako su sve organizacije HDZ-a središnjici predložile svoje kandidate.

– Vodit ćemo računa o teritorijalnoj zastupljenosti, kao i o tome da izaberemo one kandidate koji će na najbolji način štititi interese Republike Hrvatske unutar Europske unije. Posebnu pozornost posvetit ćemo mladima, kako se to danas kaže Europi nove generacije i to je jedan od naših prioriteta i glavnih ciljeva, zaključio je.

Diplomatski je izbjegao odgovor i na pitanje kada će se u Čakovcu održati sjednica Vlade RH, rekavši kako on o tome ne odlučuje, već je to pitanje za premijera.
Na Jandrokovića se nadovezao predsjednik međimurskog HDZ-a i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekavši da su sva stranačka tijela županijske organizacije jednoglasno podržala kandidaturu Sunčane Glavak za uvrštavanje na stranačku listu za predstojeće izbore.

– Smatram da je respektabilni kandidat i zaslužuje mjesto na listi, dodao je Horvat. Upitan tko bi je zamijenio u Saboru u slučaju da ode u Bruxelles rekao je da su potencijalni kandidati Nikolina Babić i Dražen Srpak te da bi se, u slučaju takvog raspleta, lako dogovorili o zamjeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije