STIGAO I DARINKO KOSOR

FOTO Izborna skupština HSLS-a: Međimurske liberale će i nadalje voditi Josip Grivec

- Veseli me i ponosim se našim članstvom, jer mi smo osobne interese zaboravili, stavili smo u prvi plan društvene, one za opće dobro - poručio je Grivec

Pribislavec je bila sredina u kojoj je 1. ožujka održana Izborna skupština HSLS-a Međimurja. Za sve funkcije u stranci provedeno je tajno glasovanje. Za predsjednika je izabran Josip Grivec, izabrano je i petero potpredsjednika Blaženka Zvošec, Dražen Vidović, Franjo Makovec, Dragutin Prprović i Josip Dobranić. Dužnost tajnika obavljat će Dražen Ružić. Izabrano je Županijsko vijeća od 13 članova, Nadzorni odbor od pet članova kao i Statutarna komisije od pet članova. 

Izbornoj skupštini  je prisustvovao  i predsjednik stranke Darinko Kosor. U svojoj ocjeni stanja i perspektiva stranke rekao je:

– Pred nama su izbori za EU parlament, idemo samostalno s izvrsnom kandidatkinjom, to je prva priprema, a slijede predsjednički, pa za naš parlament. Ankete nam nisu sklone, no uskoro ćemo vidjeti da HSLS stoji bolje nego to one pokazuju jer uskoro će biti izbori u Ličko-senjskoj županiji, vjerujem da će biti iznenađenja – istaknuo je.

 Skupštini se obratila i dr.sc. Saša Borić Poljanec vrlo konkretnim, jasnim stavovima i vizijom kako i na koji način braniti boje Hrvatske u EU parlamentu. Svojom je jednostavnošću, znanjem i šarmom osvojila prisutne, a ona je upravo i kandidatkinja stranke za EU parlament. 

– Minulo razdoblje karakterizira niz različitih aktivnosti i djelovanja stranke na području Međimurja. Održavane su sjednice, donosene odluke, zauzimani stavovi, održavane konferencije, pripremalo se za izbore, jednom rečenicom, radilo se sve što je potrebno tj. karakteristično za svaku stranku – istaknuo je uvodno stari-novi predsjednik.

Govoreći o radu stranke na državnoj razini on je rekao: -HSLS je na državnoj razini, nakon svih raskola, kada su nas napustili neki naši članovi dajući prednost foteljama, a ne odluci stranke, no ne treba za njima žaliti, jer to nisu bili pravi i iskreni liberali koji svoje osobne i stranačke pozicije stavljaju u deseti ili tko zna koji plan, mi nikad nismo govorili da želimo vladati, mi upravljamo i suupravljamo, opće dobro je ispred svega i svakoga.

Imali smo i nesretnih koalicija i na žalost pad rejtinga, ipak pokazujemo snagu i vjeru u sebe što pokazuje i samostalan izlazak na EU izbore s izvrsnom kandidatkinjom, znanstvenicom i osobom okrenutoj našoj domovini i hrvatskoj stranci, osoba koja zna hrvatske probleme i rješenja istih, koja se ne skriva iza nekakve koalicije i nema potrebe svoju političku platformu graditi na nekakvim ‘amsterdamima’ i slično – izričito je podvukao.

Kada je riječ o HSLS-u Međimurja, Grivec je rekao kako je stranka uspjela bolje amortizirati te negativne trendove i postizati bolje rezultate te ima solidne izborne rezultate. Sve to vrijeme pratila ih je i nestašica sredstava.

– Veseli me i ponosim se našim članstvom, jer mi smo osobne interese zaboravili, stavili smo u prvi plan društvene, one za opće dobro. Hvala svim članovima na njihovom radu i djelovanju, darovanju sebe za stranku, djelić svakog člana je ugrađen u svakom od nas koji stranačke stavili u tko zna koji plan. HSLS-ovci djeluju u interesu općeg dobra, u interesu smo na bilo kojoj funkciji ili dužnosti, hvala vam od srca! – poručio je za kraj.

Valja istaknuti zajedničko druženje uz prigodni domjenak, druženje koje je proteklo u atmosferi koju znaju, a što su nebrojeno puta pokazali, samo članovi HSLS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije