po drugi puta u povijesti

DOZNAJEMO Vlada Republike Hrvatske održat će sjednicu u Međimurju!

Prilika da se glas Međimurja čuje diljem Lijepe naše

Nakon gotovo 14 godina, po drugi puta u povijesti, sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u Međimurju! 

Kako neslužbeno doznajemo, nakon inicijative koju je prema predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću uputio naš ministar Darko Horvat, Vlada bi tijekom mjeseca travnja trebala održati sjednicu u Čakovcu, prigodno u sklopu obilježavanja Dana županije. 

Bit će to prva takva sjednica nakon 2005. godine kada je Vlada, među ostalim odlukama, Županiji darovala vojarnu koja je danas primjer centra izvrsnosti. Time se nastavlja praksa održavanja sjednica Vlade diljem zemlje, kako bi se i na taj način potaknuo razvoj i daljnji rast pojedinog kraja Lijepe naše. 

Horvat pozvao načelnike, gradonačelnike i župana na pripremni sastanak

Prilika je to da se i glas Međimurja čuje diljem Lijepe naše, a sigurni smo da će i predstavnici naših općina, gradova i županije imati Vladi što predstaviti i predložiti te da imaju već spremne projekte za koje će tražiti podršku državne vlasti. 

Doznajemo i kako je na tom tragu ministar Horvat već napravio prvi korak i uputio pozivno pismo svim načelnicima i gradonačelnicima te županu za radni sastanak na temu postojeće problematike i prioritetnih projekata koji su važni za Međimurje, a koji će se održati u narednih desetak dana. 

Podsjetimo, samo na prošloj sjednici Vlade RH koja je održana u Dubrovniku, potpisani su ugovori vrijedni oko 4,5 milijardi kuna za provedbu projekata na cijelom području Dubrovačko-neretvanske županije. Ista se prilika sada pruža i našem kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije