Vijesti / Politika
Politika
Općina Selnica: Zaiskrilo između oporbe i Vičevića, poslovanje pozitivno
S.Mesarić

OPĆINSKO Vijeće

Općina Selnica: Zaiskrilo između oporbe i Vičevića, poslovanje pozitivno

Sjednica je na trenutke proticala u polemikama između oporbenih vijećnika, u prvom redu Krune Živčeca i Marte Novak te općinskog načelnika Ervina Vičevića

Općinsko vijeće Selnice, minulog petka održalo je svoju 10. sjednicu, koja je na trenutke proticala u polemikama između oporbenih vijećnika, u prvom redu Krune Živčeca i Marte Novak i općinskog načelnika Ervina Vičevića, a odnosile su se prema oporbi na rad ili nerad općinskog vodstva te sumnji u provođenje pojedinih natječaja, odnosno neizvršenja preuzetih poslova od strane tvrtke koja je poslove dobila.

Vičević je rekao kako se uglavnom radi o tračevima i klevetama, a vijećnicima je predao na nekoliko stranica ispisan svoj osvrt na 9. sjednicu vijeća. Ovdje je potrebno ustvrditi kako je jedna od zadaća oporbe, kritizirati vlast, te stoga ovo u Selnici i nije nešto posebno, jer se događa i drugdje. Problem nastane k ada emocije preuzmu situaciju i tu bi predsjedavajući trebao urediti situaciju.

Na kraju svega ili sjednice, većinom glasova prihvaćeni su svi prijedlozi te shodno tome i donijete odluke, od kojih je najvažnija, 1. rebalans općinskog proračuna za ovu godinu. Izmjenama i dopunama proračun se s planiranih 10.175. 000 kuna povisuje na 11.194.649 kuna.

Vijeće je prihvatilo i potvrdilo Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna, dakle, za prvih šest ovogodišnjih mjeseci, koji je na prihodovnoj strani ostvaren u iznosu od 3.629.649 kuna, a na rashodovnoj od 3.362.219 kuna iz čega je vidljivo kako je u poslovanju ostvaren pozitivan rezultat od 267.530 kuna. Vijeće je donijelo i I. izmjene i dopune Statuta Općine Selnica, Odluku o priključenju na komunalne vodne građevine, Odluku o visini Komunalnog doprinosa, te Odluke o kupnji i prodaji nekretnina, o financiranju odvjetničkih troškova za dvoje mještana u sudskim sporovima.

Prihvaćeno je i Izvješće općinskog načelnika Ervina Vičevića za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja ove godine. Vičević u izvješću navodi kako se općina žalila na presudu Trgovačkog suda u Zagrebu u sporu s Geodetskim zavodom Split, te kako postoji mogućnost rješenja ovog problema uzimanjem kredita kod poslovne banke. Jamstvo bi bio mjesečni prihod od rente za eksploataciju plina, a kao zalog ponudile bi se dionice u Međimurje plinu. Konačnu odluku donosi Vlada RH.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!