Pribislavec dobiva novu školu i dvoranu, početak radova već ove godine

>> Pribislavec dobiva novu školu i dvoranu, početak radova već ove godine

Ovo je jedan vrlo konkretan način kojim idemo prema rješavaju onih problema u škologradnji koji se vuku godinama. Dosta je bilo riječi svih ovih godina, prelazimo na dijela, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom svečanog potpisivanja Sporazuma o izgradnji objekta Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec sa sportskom dvoranom.

Naime Međimurska županija, Općina Pribislavec i OŠ Vladimira Nazora Pribislavec jedinstveno su se uključile u konkretizaciju izgradnje nove škole i dvorane, pa su sporazum uz župana potpisali načelnica Višnja Ivačić, ravnatelj Bruno Matotek te direktor društva IDEA d.o.o. Čakovec Bojan Živković, uz prisustvo zamjenice župana Sandre Herman, pročelnika UO za društvene djelatnosti Branka Sušeca, pročelnika UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepana Baranašića, v.d. pročelnika UO za poslove župana Gorana Gotala, ravnateljicu Zavoda za prostorno uređenje Mirjanu Pintar i Ivana Vinkovića, direktora MIN – Međimurje, Investicije, Nekretnine.

Upravo je Pribislavec, uz sportsku dvoranu u Orehovici, jedna od najvažnijih investicija u Međimurju kada je obrazovanje u pitanju, višegodišnji strateški projekt, posebice ako se uzmu u obzir neprimjereni uvjeti u kojima 300-tinjak učenika trenutno pohađa nastavu, a učitelji svakodnevno rade.

“Tijekom godina ulagalo se i u dvorac Feštetić, pa je iz županijskog Proračuna za tu namjenu izdvojeno sveukupno 1,5 milijuna kuna, no nema sumnje, Pribislavec je zaista zaslužio svoju školu“, dodao je Posavec.

Već 25 godina radimo na tome da istaknemo važnost ovog projekta, po pitanju višeg standarda naših osnovnoškolaca i svih zaposlenih. On će označiti i budući razvoj općine, bez sumnje ćemo s tom investicijom dići standard mjesta, jer nam skoro s radom kreću i ambulanta i ljekarna. Stvaramo uvjete, što je najvažnije, našim mladima”, objasnila je načelnica Ivačić.

Međimurska županija ovime ispravlja nepravdu svih prema našoj osnovnoj školi, jer nikada nismo imali priliku djelovati u pravim školskim prostorima, već samo prenamijenjenima. Sretan sam i ponosan u ime svih 300 učenika da se ulaže u njihovo obrazovanje koje ćemo bez sumnje ovim potezom u cijelom Međimurju zadržati na visokom nivou“, naglasio je ravnatelj.

Nakon što su se niz godina vukli problemi s lokacijom, zemljištem i projektnom dokumentacijom, sada su ti problemi riješeni te je ujedno ishođena suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na izrađeno Idejno rješenje koje je temelj za daljnje projektiranje te koje daje mogućnost rada u jednoj smjeni. Istim je predviđena izgradnja 22 učionice i 1.650 m2 neto površine nove dvodijelne dvorane. Procijenjena vrijednost investicije nove škole i dvorane iznosi 35 milijuna kuna.

Nakon izrade glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole, mogu i formalno započeti toliko dugo očekivana izgradnja nove škole i dvorane. U početnoj fazi ovog kapitalnog projekta računamo na pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dok ćemo se u drugoj fazi okrenuti financiranju iz nacionalnih i europskih fondova“, dodao je međimurski župan najavivši kako će radovi bez sumnje krenuti ove godine.

Trenutno su u tijeku pripremne radnje čišćenja i zemljanih radova na ovom području, a realizacijom ove investicije općina će dobiti novi kulturni i sportsko-rekreacijski centar naselja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije