FOTO: Vlak s 1500 izbjeglica stigao u Čakovec i bez problema ušao u Sloveniju

>> FOTO: Vlak s 1500 izbjeglica stigao u Čakovec i bez problema ušao u Sloveniju

Portali eMedjimurje.hr i Varazdinski.hr svakodnevno izvještavaju o izbjegličkoj krizi u Hrvatskoj, ali i u Međimurju. Klikom ovdje saznajte o svim događanjima oko izbjegličke krize.

Izbjeglička kriza u Hrvatskoj ponovno je dosegnula vrhunac. Veliki broj izbjeglica u Srbiji čeka ulazak u našu državu, dok Slovenija ne prima izbjeglice tempom kojim ih Hrvatska šalje na njihovu granicu.

19:52 sati – Izbjeglice će s jedanaest autobusa biti prevezene u Središće ob Dravi gdje će se vršiti registracija, a nakon toga će ih se prevoziti u prihvatni centar u Murskoj Soboti

19:20 sati – Prema informacijama koje dobivamo sa terena saznajemo da je vlak sa 1500 izbjeglica bez problema kroz Središće ob Dravi ušao na slovenski teritorij.

18:31 sati – Kako smo i najavili vlak s izbjeglicama stigao je u 18:29 sati na Željeznički kolodvor u Čakovcu. U jedanaest vagona nalazi se oko 1.500 izbjeglica koji se neće iskrcavati već će se putnički vagoni prikopčati na lokomotivu koja dalje kreće put Središća ob Dravi. Lokomotiva sa strojovođom iz Slovenije je već na kolodvoru što znači da se radi o dogovoru hrvatske i slovenske strane.

17:16 sati – Za Hrvatsku uživo javio se novinar HRT-a Ivica Grudiček te kazao da je vlak s izbjeglicama upravo prošao kroz Koprivnicu te bi oko 19:30 sati trebao stići na kolodvor u Čakovcu odakle bi trebao krenuti dalje prema Sloveniji. Prema novim informacijama vlak se na čakovečkom kolodvoru očekuje oko 18:30 sati.

17:01 sati – Iako postoje naznake da izbjeglice ulaze u Sloveniju na području Dubrave Križovljanske, MUP takvo nešto ne može potvrditi, no ne mogu ni negirati. ‘Odluke se donose na terenu’, kažu. Više saznajte klikom ovdje.

16:38 sati – Kako saznajemo, vlak koji danas u popodnevnim satima stiže na Željeznički kolodvor Čakovec gdje se putnički vagoni prikopčavaju na lokomotivu koja ih vodi u Sloveniju. Sve to će se desiti u Čakovcu bez izlaska izbjeglica van vlaka, a u dogovoru sa Slovenijom. Sve su granice u Međimurju otvorene, Trnovec je prohodan. Za sada se sve odvija po planu i dogovoru sa Slovencima.

16.12 sati – U Sloveniju je danas do 12 sati ušlo 6092 izbjeglice, a od petka 19.469, javlja RTV Slo. PU Maribor javlja da su prihvatni centri u Središču na Dravi i Gruškovju, a svi stranci prevezeni su u centar Šentilj, gdje je već 3000 ljudi.

16:03 sati – Od ponoći do 15 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 3913 migranata, a trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 2500 osoba. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, a od početka migracijske krize na područje RH ušao je 205.481 migrant.

15:40 sati – Prema neslužbenim podacima oko 11 sati iz Tovarnika je krenuo novi izbjeglički vlak s oko 2 tisuće izbjeglica. Nagađa se da bi njegovo krajnje odredište mogao biti kolodvor u Čakovcu gdje bi trebao stići iza 17 sati. Međutim, postoji mogućnost da se preusmjeri negdje drugdje ili zaustavi u Varaždinu. Sve su opcije otvorene. Nije ni poznato na koji će se način izbjeglice transportirati dalje prema slovenskoj granici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije