Održana svečana sjednica uz Dane Općine Donja Dubrava

Uz blagdan svete Margarete Općina Donja Dubrava nizom vjerskih, kulturnih, sportskih i zabavnih događaja obilježava Dane Općine. U petak, 13. srpnja u prostorijama Doma kulture Zalan održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prethodila sveta misa u tamošnjoj župnoj crkvi.

Sjednicu je vodio predsjednika OV-a Željko Kovač, prof., dok se načelnik Marijan Varga osvrnuo na proteklo jednogodišnje razdoblje. Između ostalog, iskazao je zadovoljstvo što je općina nakon nekoliko godina riješila pitanje programa raspolaganja državnog poljoprivrednog zemljišta i dvadeset jednu godinu star problem tzv. zamjembenih ugovora.

Posebno je ponosan što je Općina Donja Dubrava sudjelovala u projektima EU putem koje je mjesto dobilo novouređeni Informativni centar, dok je vrtić nositelj certifikata EU. Ovu godina kandidirano je osam projekata u sklopu IPA natječaja prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska među kojima je Biciklistička staza Nikola Zrinski i izrada projektne dokumentacije za kanalizacijski sustav.

Od planova treba spomenuti plinofikaciju do domova Međimurske lastavice i ribiča koja bi se trebala izgraditi u suradnji s Međimurje plinom i ŽUC-om. Bila je ovo prilika da se mještanima uruče općinska priznanja.

Općinsku Plaketu primili su Motomehanika Miser kao dugogodišnji uspješni poduzetnik te Štefica Kovač i Katarina Frančić za svoj višegodišnji uspješan i zapažen rad u mjesnim udrugama. Zahvalnice su uručene vatrogascu Vladimiru Žiniću za dugogodišnji rad u društvu, Mladenu Hunjadiju za uređivanje općinskih internet stranica, Tihomiru Vitkoviću za trenerski rad s pionirima NK Dubravčan, Josipu Sabolu za višegodišnji rad i promociji ekološke proizvodnje i Vladimiru Čmrlecu za ulaganje i razvoj gospodarstva.

Čelnici općine nagradili su i jedanaest učenika OŠ Donja Dubrava koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom i dvije studentice, Ivonu Marić i Mateu Dolenec, koje su provele uspješan humanitarni projekt. Na sjednici je bilo puno gostiju. Tu su bili načelnici mnogih međimurskih općina, načelnici prijateljskih naselja iz Republike Mađarske, direktori javnih poduzeća i predstavnici udruga.

Ispred Međimurske županije Dane općine čestitao je zamjenik župana Matija Posavec. Naglasio je da je Donja Dubrava mjesto koje prihvaća izazove sukladno potencijalima koje ima. U ime donjomeđimurskih lokalnih samouprava obratio se načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi.

Kasnije se proslavi priključio prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić kojem je Andrej Matotek na poklon uručio sliku. Time mu je zahvalio što je HNS organizirao humanitarnu akciju kojom su mu pomogli u daljnjem liječenju protiv leukemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije