Izlazne ankete 3. izborne jedinice: Narodna uzela 9 mandata, HDZ 4, Živi zid 1

Ažurirano 11.9.2016. u 20,14 sati:

U 19 sati birališta diljem Hrvatske su zatvorena. I dok rezultati DIP-a slijede tek oko 22 sata, dostupni su rezultati izlaznih anketa. Tako RTL-a donosi podatke koji govore kako nas u 3. izbornoj jedinici ne čekaju prevelike promjene u odnosu na prošle parlamentarne izbore iz 2015. godine.

Pobjednik u 3. izbornoj jedinici je koalicija SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSS-a koja je osvojila 9 mandata, jedan više no prošlih izbora.

Iza njih nalazi se HDZ, koji je ove godine na izbore u 3. izbornoj jedinici izašao bez partnera, te osvojio četiri mandata.

Jedan mandat osvojio je Živi zid koji, čini se, unatoč brojnim razilaženjima u stranci, ipak odnosi jedan mandat u 3. izbornoj jedinici.

Most je pak, prema izlaznim anketama, ostao i bez jednog mandata u trećoj izbornoj jedinici, a isto vrijedi i za Reformiste Radimira Čačića.

Nove izlazne ankete na nacionalnoj razini: SDP i HDZ potpuno izjednačeni! Most ostaje treća snaga

Što se tiče rezultata izbornih anketa na nacionalnoj razini – imamo i rezultate osvježenih izlaznih anketa koje pokrivaju vrijeme do 19 sati i zatvaranja birališta.

Prema njima, SDP-ova Narodna koalicija i HDZ s partnerima osvajaju jednak broj mandata – njih 57! Most bi trebao osvojiti 12 mandata, dok će Živom zidu pripasti 7 mandata.

IDS će imati 3 zastupnička mjesta, dok koaliciji okupljenoj oko Milana Bandića idu 2 mandata. HDSSB i Pametno osvajaju 1 mandat!

Oko 22 sata DIP će objaviti prve rezultate pa će se tada vidjeti jesu li izlazne ankete bili točne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije