OPĆINA SELNICA Vijećnicima naknade od 150 kuna po sjednici

Pod predsjedanjem svog predsjednika Branka Perčića održana je 2. sjednica novog saziva Općinskog vijeća Selnice na kojoj je prvo svečanu prisegu dala vijećnica Marta Novak, koja nije nazočila Konstituirajućoj sjednici, a već u prvom nastupu dobro je iskoristila blagodati općinske vijećnice.

Vijeće je donijelo Odluku o VI. izmjenama i dopunama Statuta općine, kao i Odluku o 1. izmjenama i dopunama Poslovnika Općinskog vijeća. Isto tako, donijeta je Odluka o općinskim porezima, u koje spadaju prirez porezu na dohodak, porez na potrošnju, porez na kuće za odmor i porez na nekretnine.

Donesena je i Odluka o 3. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja općine Selnica, te je izabrano Povjerenstvo za prosvjetu, kulturu, šport, dodjelu stipendija i Socijalno vijeće, kojem je predsjednik Ivan Levačić, a članovi su još: Julijana Kočila, Branko Perčić, Miljenko Vrančić, Ivana Novak, Renato Vinko i Karmen Šardi.

Vijeće je predsjednicima VMO-a kao naknadu za nazočnost na sjednicama Općinskog vijeća odredila 120 kuna, a članovina Općinskog vijeća 150 kuna po sjednici. Izabran je Odbor za financije i proračun te je za njegovu predsjednicu imenovana Smiljana Fajfar, a članovi su Branko Panić i Mihaela Kičila. Vijeće je imenovalo Upravu groblja Općine Selnica od 5 članova s predsjednikom Ignacom Novakom iz Selnice, te članovima Stjepanom Hoblajem, Dragutinom Bogdanom, Ivanom Škvorcom i Ivanom Bestijanićem.

Ivan Bestijanić imenovan je i predsjednikom Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost Općinskog vijeća, a čanovi su Marija Jagarinec Sić i Branko Tomšić. Na kraju sjednice na prijedlog općinskog načelnika Ervina Vičevića, vođena je rasprava o uređenju interijera Društvenog doma u Selnici-stara škola i vjerojatno budućeg Doma kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije