Vijesti / Politika
Politika
BILATERALNA KONFERENCIJA načelnika i gradonačelnika u Murskom Središću

BILATERALNA KONFERENCIJA načelnika i gradonačelnika u Murskom Središću

U novootvorenom Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održana je 14. bilateralna konferencija načelnika i gradonačelnika. Uz domaćina gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, konferenciji su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici međimurskih općina, ispred Regionalne i razvojne agencije REDEA voditelj Odjela za razvoj gospodarstva Jako Horvat te gosti iz susjedne Slovenije i Austrije.

Rijeka Mura okosnica je sviju nas!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvorivši konferenciju gradonačelnik je predstavio grad, njegovu kulturološku, povijesnu i izuzetnu poduzetničku te gospodarsku scenu koja Mursko Središće predstavlja kao jedno od ključnih ekonomskih područja Međimurja.

- Mi smo mjesto na Muri koje povezuje sve nas danas ovdje. Kao najsjeverniji grad Lijepe naše, ulažemo u turizam, ali i u zapošljavanje naših sugrađana te iz toga kontinuirano bilježimo pad nezaposlenosti na što smo izuzetno ponosni, rekao je te prezentirao sve važne segmente u promotivnom videu Murskog Središća.

Uz sedam točaka dnevnog reda, dan je primjer međusobnog povezivanja i razmjene iskustva jedinica lokalnih samouprava, koje doprinose razvitku, unapređenju, lakšem provođenju investicija, projekata na regionalnoj, lokalnoj i nacionalnoj razini.

- Izuzetno sam sretan što se ovaj susret događa upravo ovdje. Međimurje je mala županija, ali po kapacitetima, onome što ima za ponuditi i razvoju izuzetno velika. Kao što je rečeno, rijeka Mura nas spaja, a upravo je naša misija da zajedničkim projektima pridonesemo zadovoljstvu i boljoj budućnosti svih naših žitelja, istaknuo je zamjenik Grivec koji je ujedno i pohvalio organizatore 14. bilateralne konferencije.

Kako je i jedan od primarnih ciljeva konferencije umrežavanje te spajanje regionalnih i razvojnih agencija, predstavnik REDEA-e nazočnima je prezentirao dosadašnje, ali i buduće projekte koje provode, a koji bi mogli biti od izuzetnog značaja za povezivanje i suradnju između Međimurske županije, Grada Mursko Središće te susjednih Austrije i Slovenije.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!