OV SELNICA Pristupaju izradi programa zaštite divljači

– Glavni cilj donošenja Programa zaštite divljači je utvrđivanje mjera za sprečavanje šteta od divljači, te ustanovljenje površina i slučajeva kada je divljač dopušteno loviti izvan lovišta.

Pod predsjedanjem Branka Perčića, Općinsko vijeće Selnica održalo je svoju 4. sjednicu na kojoj je nakon Aktualnog sata donijelo proračun za 2018. godinu, kao i projekcije proračuna za 2019. i 2020. godinu.

Proračun za 2018. godinu utvrđen je na iznos od 10.225.000 kuna i prema riječima načelnika općine Ervina Vičevića razvojan je i realan, premda će njegovo izvršenje zavisiti i o domaćim i EU potporama. Projekcijom za 2019. proračun je utvrđen na 11.390.000 kuna, a za 2020. na iznos od 11.725.000 kuna.

Vijeće je donijelo odluku o Izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna, koji je rebalansom utvrđen na ukupni iznos od 6.585.000 kuna. Vijeće je osnovalao Tročlani Savjet potrošača, rasporedila financijska sredstva za rad političkih stranaka koje imaju vijećnike, a za svakog će dobiti po 100 kuna, te odlučil kako se pristupa izradi Programa zaštite divljači na području općine.

Glavni cilj donošenja ovog programa je donošenje mjera za sprečavanje šteta od divljači te ustanovljenje površina i slučajeva kada je dopušteno loviti divljač izvan lovišta. Program se donosi na razdoblje od 10 godina. Donijeto je i više odluka vezanih na trošenje proračunskih kuna, te Odluka o prikupljanju i zbrinjavanju otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije