SVETI MARTIN Dražen Crnčec može biti učitelj i uspješan načelnik

Pod predsjedanjem prof. Petre Novinščak, svoju 7. sjednicu u petak. 10. ožujka održalo je Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, a na samom početku je za novog vijećnika imenovan Mario Goričanec (SDP) koji dolazi na mjesto svoje stranačke kolegice i vijećnice Sanje Hadela, koja je svoj mandat stavila u stanje mirovanje.

(Sanja Hadela je kao i tisuće mladih Hrvat(ic)a otišla u svijet potražiti posao i tako se priključila ‘drugoj’ Hrvatskoj, iseljenoj od 2017. godine). U nastavku rada vijeće je prihvatilo Izmjene i dopune općinskog statuta, prihvatilo izvješće načelnika općine za 2017. godinu, te prihvatilo izvršenje općinskog proračuna za prošlu godinu.

Vijeće je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana za Toplice Sveti Martin, Odluku o IV. izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Sveti Marin na Muri, te više drugih odluka navezanih na komunalnu infrastrukturu, spolnu ravnopravnost, divlje životinje, vatrogasce i općinske službenike i namjesnike.

Bilo je i vijećničkih pitanja, pa je tako Mladen Dobranić, pitao može li uspješno načelnik općine profesor Dražen Crnčec, obnašati dužnost načelnika i učitelja u školi.

Odgovoreno mu je kako za sada sve svoje obveze obavlja na zadovoljstvo škole i općine. Dobranić je pitao i kako to da općine Štrigova i Selnica imaju jače proračune, od po svemu uspješnije martinske. Načelnik Crnčec je kazao kako je to zato što spomenute općine primaju novce od koncesije za plin, a da je domaća općina uspješna jer radi štedljivo, pravovremeno i planski.

Krunoslava Colara pak je zanimalo je li grobar obvezan očistiti susjedna grobna mjesta i okoliš nakon što obavi pokop određenog pokojnika, jer ima ljudi koji nisu zadovoljni što im nakon ‘susjedovog’ sprovoda grobno mjesto svojeg pokojnika bude nepospremljeno.

Odgovoreno mu je kako je to grobarova obveza, a Colara je podsjećeno, kako je upravo on predsjednik Grobljanskog odbora. Novi vijećnik Mario Goričanec pak je pitao hoće li se i kada asfaltirati ulica (put) u Gornjem Koncivčaku, koji pokraj vikendice bivšeg središćanskog gradonačelnika vodi u udaljeniji dio naselja. Rečeno je kako je to u planu i zavisi od nekoliko stvari, ali je u mislima. Sve odluke donesene su jednoglasno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije