općinsko vijeće

ŠENKOVEC Načelnik Meglić ponovno na tapeti općinskih vijećnika

Drama je postala već uobičajenim žanrom na obično dugotrajnim šenkovečkim sjednicama, na kojima vijećnici uglavnom iznose raznovrsne kritike

„Igrokaz”. To je riječ koju je nekoliko puta tijekom zadnje sjednice Općinskog vijeća Šenkovca upotrijebio predsjednik Alen Lajtman. Referirao se pritom na većinu toga što je načelnik Šenkovca Robert Meglić govorio. Drama je postala već uobičajenim žanrom na obično dugotrajnim šenkovečkim sjednicama, na kojima vijećnici uglavnom iznose raznovrsne kritike.

Kako je sjednica bila dvaput odgođena, dnevni red uključivao je čak 17 točaka. Sjednici je prisustvovalo 12-ero vijećnika, dok se HSU-ova Jelena Fuss ispričala.

Podsjećamo, Općinu je nedavno napustio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Tomica Vranović.

Odlazak pročelnika

Na aktualnom satu, vijećnik Saša Horvat, bivši načelnik Šenkovca, insinuirao je da su odgode sjednice motivirane strahom da bi bivši pročelnik Tomica Vranović mogao govoriti o razlozima svog odlaska.

Po općini pričate da je pročelnik otišao zbog mene, zato što stalno postavljam neka pitanja, provociram, stalno se treba dostaviti neka dokumentacija, to je žalosno. Prema njegovim riječima, otišao je zbog loših i neprofesionalnih odnosa između vas. Onemogućavao mu se rad po Pravilniku o radu Općine Šenkovec i po zakonu – rekao je Horvat.

Citirao je Vranovića koji tvrdi da mu načelnik navodno nije dao raditi sat duže, kako bi žitelji općine koji rade do 15 sati također na Općini stigli obaviti što trebaju. Načelnik je kratko odgovorio da to nije istina.

Vrtić i projekti

Četiri točke dnevnog reda odnosile su se na Dječji vrtić Vrapčić Šenkovec, to jest na polugodišnje izvršenje proračuna Vrtića za prvi dio ove godine te rebalans proračuna, koeficijente zaposlenika i izmjenu odluke o ekonomskoj cijeni smještaja djece u toj ustanovi. Bilo je riječi i o „Slučaju fontana” koji se također već duže povlači po sjednicama OV-a: financijskim sredstvima bez kojih je Općina ostala za već uređeni Trg svete Jelene u Šenkovcu, koja je trebala dobiti od Ministarstva poljoprivede, ribarstva i šumarstva. Nakon odbijene žalbe, Općina je protiv Ministarstva pokrenula upravni postupak, koji je u tijeku.

Što se pak tiče rada načelnika tijekom prve polovine godine, Meglić je nabrojio projekte koji su se u tom razdoblju proveli.

Dograđena je ograda pješačkog mosta u ulici Augusta Šenoe prema bolnici, do 1. lipnja u radove na Vrtiću uloženo je više od 500.000 eura. Za 30. listopada dogovoren je i tehnički pregled. Napravljene su dvije autobusne nadstrešnice s klupicom te elaborat za lipu – dio je toga što je spomenuo načelnik Meglić. Dodao je i da je za Dane općine izdvojeno 23.700 eura, a predstavio je i polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskoga proračuna, pri čemu je vidljiv manjak prihoda od gotovo 350.000 eura.

Na pitanje koje su proračunske stavke proizvele takav manjak, načelnik je odgovorio da je do toga došlo zbog Vrtića. Vijećnik Horvat podsjetio je prisutne da je dijelom izvještaja i penalizacija koju je Općina dobila zbog nenamjenskog trošenja sredstava. Općinski vijećnici, iako vidno nezadovoljni radom načelnika, većinu odluka donijeli su jednoglasno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije