OPĆINA ŠTRIGOVA

NEMA NASLJEDNIKA Tko želi grunt legendarnog Šnajdera?

Franjo Gabaj zvani Šnajder bio je majstor svoga zanata

Desetljećima je u Čakovcu vodio krojački obrt, nema kome nije krojio po mjeri, obučivši na desetke šegrta. No starost mu nije bila lijepa, završio je sam u trošnom kućerku u Svetom Urbanu. Iskusio je tragedije, poginula mu je supruga, a godinama poslije prerano preminula prijateljica.

No, uz to, legenda kaže da je bio vesele naravi te je u životu generalno volio žene, ali one su valjda malo manje voljele njega pa je više puta “u karijeri” završio kratkih rukava.

Sigurno postoji i druga strana priče, kako god bilo, ali legendarni Šnajder završio je kao socijalni slučaj. Skrojio bi u ledenoj sobici u Svetom Urbanu još ponešto ljudima s brijega jer su svi znali kakav je majstor. Svi ga pamte kao ležernog i dobrog čovjeka.

Preminuo je 2021. godine, ne ostavivši iza sebe nasljednika. Vlasnikom imanja stoga je postala Općina Štrigova; riječ je o takozvanoj ošasnoj imovini. Općinski vijećnici stoga su se složili i odobrili licitaciju kojim će posljednji dom Franje Gabaja biti prodan zainteresiranom kupcu. Ta 932 metra četvorna “građevinskog zemljišta sa zgradama za uklanjanje” prodavat će se po početnoj cijeni od 3.000 eura.

Na licitaciji će biti ponuđeno i 2.694 metara četvornih, s objektom koji je također za rušenje, pokojnog Josipa Pristava iz Štrigove. Također je riječ o ošasnoj imovini, a ovdje je početna cijena 10.000 eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3624

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije