MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

LOŠA KOMUNIKACIJA Župan Posavec: Premijeru i ministru se šalju anonimna pisma o meni i doktoru Šegoviću, a nitko iz Upravnog vijeća me dosad nije ni kontaktirao

Župan Posavec tvrdi da ga od državnog preuzimanja ŽB Čakovec iz Upravnog vijeća nitko nije kontaktirao

Jučer, 8. listopada održana je u Maloj vijećnici Međimurske županije konferencija za novinare na kojoj je župan Matija Posavec iznio svoje mišljenje o nedavnom imenovanju pravnika Nikole Hrena za ravnatelja Županijske bolnice Čakovec. 

Negativno mišljenje

Nakon svih prethodnih izjava o ŽB Čakovec i državnom preuzimanju te traženja provjere ustavnosti novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti (na koji odgovor već godinu dana ne stiže), župan je očekivano dao negativno mišljenje na imenovanje Nikole Hrena ravnateljem ŽB Čakovec.

“Kako je zakonom propisano da kao župan moram dati mišljenje na imenovanje ravnatelja bolnice u roku od 8 dana od odluke UV-a, ja ću dati negativno mišljenje i nadam se da će ministar preispitati odluku UV-a te se nadam da će njegova reakcija odražavati koliko cijeni ono što radimo, gradimo, ulažemo kako bi naši građani imali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, odlučan je bio župan Posavec.

Kućni odgoj i komunikacija

U županovom obraćanju javnosti posebno zabrinjavaju navodi kako se oko imenovanja novog ravnatelja, ali i prethodnog ustrojavanja novog Upravnog vijeća vodila loša politika, a komunikacija između Upravnog vijeća, odnosno države i Međimurske županije je izostala. 

“Do danas me nitko nije kontaktirao, nitko nije zatražio sastanak kako bismo napravili primopredaju. Kako bismo ih obavijestili o investicijama, projektima, o našem radu u ŽB Čakovec. Pristojnost, zdrava komunikacija i poštovanje se moraju znati, to je stvar kućnog odgoja”, tvrdi župan. 

Maltretiranje ministra i premijera

No, kako kaže župan, ipak su premijer i ministar dobivali “informacije” o njemu, doktoru Šegoviću (dosadašnjem ravnatelju) te Sonji Tošić-Grlač, donedavnoj predsjednici Upravnog vijeća:

“Posljednjih se mjeseci Upravno vijeće bavilo kadroviranjem, a ne shvaćanjem kako radi bolnica i ne našim pozivom da se bore za naše projekte i da nam daju suglasnost za gradnju laboratorija, Centra za palijativnu skrb… Izgubili smo godinu dana! Slala su se i anonimna pisma premijeru i ministru u kojima se vrijeđalo mene, doktora Šegovića, pročelnicu Tošić-Grlač. Maltretirali su ministra i premijera!”.

Nema odustajanja

Unatoč svemu, župan je ostao optimističan: “Obećajem da ću se boriti za razvoj zdravstvene zaštite, naše vrijednosti i naše principe, naše ljude i od toga neću odustati. Međimurska županije i dalje ostaje osnivač ustanova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Vlasnik je svih objekata i zemljišta i to nam ostaje u prioritetima. Nećemo odustati! Podržat ćemo napore i projekte, bez obzira na sve. I još jednom pozivam članove Upravnog vijeća i novog ravnatelja na suradnju.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije