NOVI RAVNATELJ

BOLNICA ČAKOVEC Evo tko je glasao za smjenu doktora Šegovića

Ova odluka ne dolazi bez kontroverzi, jer već neko vrijeme u lokalnoj javnosti kruže glasine o političkim utjecajima na proces imenovanja novog ravnatelja

Današnjom odlukom Upravnog vijeća, dosadašnji ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dr. Igor Šegović, smijenjen je, a na njegovo mjesto imenovan je Nikola Hren, pravnik i bivši HDZ-ov kandidat za zamjenika župana Međimurske županije. Ova odluka ne dolazi bez kontroverzi, jer već neko vrijeme u lokalnoj javnosti kruže glasine o političkim utjecajima na proces imenovanja novog ravnatelja.

Tko su članovi Upravnog vijeća koji su donijeli ovu odluku?

Glasove za smjenu dr. Šegovića dali su članovi Upravnog vijeća koji su postavljeni od strane Vlade:

  • Antonia Marodi Medvedec
  • Ivana Batisweiler
  • Marko Jurković
  • Anita Milas Anzić

Glasove za ostanak ravnatelja Igora Šegovića su dali:

  • Sonja Tošić Grlač
  • dr. med. Dražen Krištofić

Od šesteročlanog vijeća (sedmi član je predstavnik djelatnika, no on još nije imenovan), četiri člana su iz redova HDZ-a, što im je omogućilo donošenje ove odluke bez ikakvih prepreka. Upravo taj omjer u Vijeću dovodi do pitanja o tome koliko je ovaj proces bio politički vođen.

Lobiranje i politički utjecaj?

Široko se spekulira o tome da je odluka o imenovanju Nikole Hrena već bila dogovorena mnogo prije raspisivanja natječaja. Lokalni mediji skloni HDZ-u još u srpnju su objavljivali naslove u kojima se sugeriralo da će upravo Hren biti novi ravnatelj. Ta nagađanja dodatno je potaknula prisutnost Nikole Hrena na raznim događanjima tijekom ljeta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije