STALNI PROBLEM

PALINOVEC ‘Psima lutalicama moramo stati na kraj!’

Vijećnik Općinskog vijeća Donjeg Kraljevca Franjo Jančec upozorio je na opetovani problem sa psima koji slobodno lutaju Palinovcem, ali i ostalim mjestima u sastavu općine Donji Kraljevec

– Znamo da komunalni redar Robert Balent izlazi na teren, upozorava vlasnike pasa zatečenih na ulici, ali se bojim da to nije dovoljno. Psi su ubrzo ponovo na cesti, čak se pišu i kazne, ali se bojim da sve to nije dovoljno, rekao je Jančec. Načelnik Miljenko Horvat rekao je da se na tom problemu intenzivno radi, no najveći su problem vlasnici.

– Bila je i veterinarska inspekcija, komunalni stalno opominje vlasnike, piše kazne, Bioinstitut gotovo svaki tjedan odveze barem jednog psa. Radi se maksimalno na tom problemu, no glavni problem su vlasnici. Usprkos opomenama, kaznama, vlasnici i dalje primjereno ne zbrinjavaju pse na način da im onemoguće izlazak na cestu. Često im nije ni dovoljna kazna od 500 eura koliko naplaćuje Bioinstitu za zbrinjavanje psa, rekao je načelnik.

Ne želimo izbiti novce ljudima iz džepa

– Dogovorit ćemo se s komunalnim redarom da se više pažnje posveti ovom problemu, da se ustraje na opomenama i kaznama, a da želimo za svakog psa zvati Bioinstitut, ne želimo. To onda može biti i moj pas, vaš ili bilo čiji koji je možda i samo jednom izašao na cestu, a vlasnik ga odmah vraća u dvorište. Ako ćemo zvati da se svaki pas odvede, ode i 500 eura mještanima, zato ćemo i dalje nastojati vlasnike prvo upozoriti i napisati manje kazne. A svakako ćemo pojačati kontrole, zaključio je Horvat.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3623

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije