OPĆINSKO VIJEĆE

DONJA DUBRAVA Ana Duhović nova je potpredsjednica Vijeća

Općinsko vijeće Donje Dubrave završilo je proteklu sjednicu u rekordnih 14 minuta

Na dnevnom redu se našlo šest točaka, a raspravljalo se malo. Izostao je uvijek zanimljiv aktualni sat jer se načelnik Marijan Varga nije pojavio na sjednici (ispričao drugim obvezama) kao i točka slobodna riječ, no vijećnici su ipak postavili neka pitanja na koja bi načelnik trebao odgovoriti na idućoj sjednici.

Vijećnica Ana Duhović upozorila je na travom i korovom obraslu pješačko-biciklističku stazu u Ulici trećeg travnja uz molbu da se ista uredi jer se ljudi voze po vrlo prometnoj cesti.

Vijećnik David Miser prenio je molbu prodavačica koje prodaju svoje proizvode na donjodubravskom sajmu da bi ispod nadstrešnice bilo dobro staviti rasvjetu jer je dolaskom jeseni, a kasnije i zime, mrak duže pa im je i prodaja otežana.

Nakon što je usvojen predloženi dnevni red, predsjednik Vijeća Zlatko Haramija konstatirao je da su prijedlog za novi izbor zamjenice predsjednika Vijeća podnijeli vijećnici HDZ-a i Mladih za Dobravu, a kandidirana je vijećnica Ana Duhović, donedavno iz redova HNS-a, a sada nezavisna vijećnica. Većinom glasova je Duhović i potvrđena za novu zamjenicu predsjednika Haramije (HDZ).

Podsjetimo, vijećnica Duhović, nezadovoljna radom načelnika, nedavno je istupila iz redova HNS-a, postala nezavisna vijećnica, no u svojim se odlukama priklonila oporbi i tako ju pretvorila u poziciju. Zatim je spomenuta nova pozicija (vijećnici HDZ-a, HNS-a i nezavisna vijećnica Duhović) izglasala nepovjerenje predsjedniku vijeća Josipu Ribiću, nakon čega je tadašnja zamjenica Vijeća Mihaela Martinčić podnijela ostavku, a na njezino je mjesto zasjela Duhović.

U ovih nekoliko manevara oporba je u potpunosti oslabila načelnika Marijana Vargu, a to su pokazali i neizglasavanjem podnesenih polugodišnjih izvješća. Naravno, ovako postavljena nova pozicija diktirat će i daljnje rasplete situacija u Donjoj Dubravi.

Polugodišnja izvješća nisu usvojena

Polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje do 30. lipnja 2024., kao i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna vijeće nisu usvojeni. Oba izvještaja su dobila četiri ruke za te pet protiv.

Iako nije bilo načelnika koji bi podrobnije pojasnio izvješća, vijećnici su imali komentar.

Vijećnik Miser komentirao je kako nije zadovoljan onime što se nije napravilo te kako su općinska sredstva raspodijeljena i utrošena.

– Smatram da je potrošeno previše novaca primjerice za treće izdanje općinske monografije koja svjetlo dana nije ni ugledala, a nadam se da će u narednom razdoblju konkretnije razmišljati o trošenju novaca, rekao je Miser.

Predsjednik Zlatko Haramija usput je na vijećnički komentar dodao kako je sezona raftinga završila, aludirajući pritom vjerojatno na aktivnosti kojima se načelnik bavi u slobodno vrijeme pa će načelnik možda imati više vremena za načelničke poslove.

Uvijek protiv svega

– Pa vi ste uvijek protiv svega, rekao je revoltirano vijećnik Josip Ribić, no nova pozicija smatra da kad bi svakom prijedlogu proračuna prethodio zajednički sastanak i razgovor gdje, koliko i za što novce potrošiti do ovakvih situacija ne bi dolazilo. I, valjda, bi svi bili zadovoljni.

HDZ i Mladi za Dobravu, nakon što su načelniku uzeli kontrolu nad Vijećem, ozbiljno su uzdrmali političku scenu u Donjoj Dubravi i pripremaju teren za iduće, ne tako daleke lokalne izbore.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3623

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije