održana sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE ŠTRIGOVA Stanislav Rebernik: ‘Prijavit ćemo sve što je moguće’

Sjednica Općinskog vijeća u Štrigovi 26. rujna navečer počela je standardnim izlaganjem načelnika Stanislava Rebernika o aktualnostima, s naglaskom na komunalne radove

Najvažnija je vijest početak gradnje kanalizacijske mreže u Štrigovi koja će sad jedno duže vrijeme biti prekopana i bit će potrebno mnogo strpljenja i razumijevanja.


– Ina pak provodi seizmička mjerenja, traže dodatne kapacitete nafte i plina, kao i iskoristive vode. S vlasnicima dogovaraju lokacije i obeštećenje – nastavio je.


Potom je kazao kako imaju velikih problema sa širenjem vodovodne mreže. Ljudi traže priključak, a kad je kuća udaljena nekoliko stotina metara uz brijeg troškovi su enormni.


U tijeku su izmjene prostornog plana te je uoči sjednice Vijeća održano javno izlaganje. Tu je i nekoliko aktivnih klizišta, a za ono najopasnije kod Monike je dobiven izvođač za sanaciju.


Spomenuo je i kako će raspisati javni natječaj za osmišljavanje budućeg izgleda centra Štrigove. U tijeku je energetski pregled javne rasvjete diljem općine, da vide što treba promijeniti ili popuniti. Cesta ispod Mađerkinog brega više nije općinska te se sad očekuje da ju ŽUC modernizira.


– Nogostup od Toplica Sveti Martin do Železne gore je u završnoj fazi, platili smo dvije od tri rate – nastavio je.
Osmišljen je koncept uređenja centra pušipela u domu kulture, a na proljeće se očekuje izdavanje štrigovskog rječnika; već ima 700 stranica!


Damiru Kovačiću odgovorio je kako projekt gradnje dječjeg vrtića iznad doma kulture ide prema planu. U trećem mjesecu trebala bi biti dovršena javna nabava. Nadaju se da će se konačno pojaviti i neki natječaj na koji bi mogli prijaviti novi vatrogasni dom u Štrigovi, za koji imaju građevinsku dozvolu. Centar sv. Jeronima pak će vjerojatno prijaviti na prekogranični natječaj Interreg.


– Prijavit ćemo sve što je moguće, a o novcima ćemo razmišljati tad – komentirao je sve ove želje i namjere.
Za desetak dana, dodao je, kod doma kulture bit će otvorena jedna ili dvije punionice za električne automobile.
Predsjednik Vijeća Ivan Frlin kazao je kako bi sanacija klizišta kod Monike trebala početi što prije, jer se ono brzo širi. Ujedno, trebalo bi rekonstruirati raskrižje državne ceste kod skretanja za Terbotz. Kazao je i kako je vrijeme da krene gradnja nogostupa uz državnu cestu.


Usvojeni su polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, kao i izvještaj o radu načelnika te izmjene programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Usvojena je nova, modernija odluka o komunalnom redu te je odlučeno da će dva grunta koje je Općina stekla kao ošasnu imovinu ići na licitaciju. Za kraj, Antun Zadravec naslijedio je Stanka Pfeifera na mjestu predsjednika uprave štrigovskoga groblja.


Nakon službenog dijela sjednice vijećnik Filip Tkalčec je za sve prisutne priredio pravi mali domjenak povodom rođenja djeteta; čestitamo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije