MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

AKTUALNI SAT Igor Ivković: Je li tvrtka Ivice Bakse na popisu ‘nepravilnih’ dobavljača Međimurske županije?

Na današnjoj sjednici Skupštine vijećnik Ivković postavio je neugodno pitanje županu Posavcu

Na današnjoj 19. sjednici Skupštine Međimurske županije većina pitanja županijskih vijećnika na aktualnom satu dolazila su iz sfere obrazovanja i zdravstva, no jedno se pitanje isticalo svojim sadržajem.

Tvrtka županijskog vijećnika izvodi radove za Međimursku županiju?

Županijski vijećnik Igor Ivković (HDZ) vratio se na prethodnu lipanjsku sjednicu: “Na prošloj sam vam sjednici postavio brojna pitanja oko javne nabave i upitnih 14 dobavljača za koje su se pronašle neke nepravilnosti u državnoj reviziji. Prošlo je tri mjeseca i do danas nisam dobio odgovor koji bi mogao biti spreman u pet minuta. Ponavljam pitanje, o kojim se ponuđačima radi? Nismo dobili te ugovore iz javne nabave na uvid. Je li među tih 14 ‘nepravilnih’ i tvrtka potpredsjednika Skupštine Ivice Bakse? Ili možda njegovih drugih tvrtki za koje donedavno nismo ni znali?”.

Ciljana negativna propaganda

Župan Matija Posavec na to je odgovorio: “Stvara se negativna atmosfera oko nekih stvari i iz ovih vaših pitanja proizlazi koliko je ona ciljana. Koliko je ona namjerna, koliko se umjetno stvara fama o nekim potencijalnim nepravilnostima. Atmosfera je stvorena umjetno, bačena je ljaga. Nije ni ovo s potpredsjednikom Skupštine slučajno, itekako je to koordinirano i ciljano, no ja sam spreman i nama je zakonska obveza dati vam sve van, nema nepravilnosti u javnoj nabavi!”. Time je vjerojatno sugerirao kako je nakon nedavnog istupa Ivice Bakse, njegovog zamjenika u Hrvatskom saboru, i prepirke s HDZ-ovim zastupnikom Ljubomirom Kolarekom u Saboru, on sam, uz Ivicu Baksu, izvrgnut političkim podbadanjima i podmetanjima.

Javna nabava transparentna

Župan je zaključio: “Čitao sam nalaze brojnih revizija i revizija samog državnog proračuna puno je gora od naše. Govorimo o državnom proračunu! Ako ćete meni staviti metu na čelo oko javne nabave, nećete to moći jer ja vam u tome ne sudjelujem. Ne znam koji su nam izvođači radova. Svi postupci su jako transparentno napravljeni”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije