održana sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORIČAN Prva lopata izgradnje kanalizacije u ponedjeljak

Jučer, 18. rujna, su vijećnici Općinskog vijeća Goričana održali 23. sjednicu. Na dnevnom redu se našlo trinaest točaka. Na početku sjednice je izvješće o radu od prošle sjednice podnio načelnik Emanuel Sinković

– U proteklom smo razdoblju potpisali ugovor za izradu prostornih planova nove generacije, započeli su radovi na drugoj fazi izgradnje tržnice, raspisani je javni poziv za subvencioniranje radnih materijala za učenike, napravljena je ova signalizacija prometa u Dravskoj ulici prema Hemuševcu pri čemu je postavljena zabrana prometovanja vozilima težim od 7,5 tona, potpisan je aneks ugovora u visini od 200 tisuća eura za radove uređenja prizemlja. Potpisan je i ugovor o izgradnji igrališta uz dječji vrtić u vrijednosti 43 tisuće eura koje bi moralo biti završeno u roku od mjesec dana. Vraćen nam je i bankomat u mjesto koji će kroz par dana biti u funkciji, rekao je načelnik.


Povijesni trenutak


Sinković je vijećnike obavijestio i da konačno dolazi povijesni trenutak za Goričan – započet će izgradnja kanalizacije.


– Održan je koordinacijski sastanak o početku radova na izgradnji naše kanalizacijske mreže prve faze, postavljeni su kontejneri, dovoze se cijevi, a strojevi stižu u ponedjeljak kada će se početi i konačno kopati. Uz početak izgradnje kanalizacijskog sustava, Općina prema mogućnostima pokušava pomalo riješiti i probleme s oborinskom odvodnjom pa se trenutno odvijaju radovi na raskrižju Murske ulice i kanala Makovice. U kanal se postavljaju nove cijevi i nadamo se da će sada protok funkcionirati, rekao je Sinković.


Općina u plusu


Vijećnici su primili na znanje i rezultate polugodišnjeg obračuna općinskog proračuna koji je u plusu 756.572,68 eura što je prema riječima načelnika izuzetan uspjeh s obzirom na to koliko kapitalnih, višemilijunskih projekata se u općini provodi.


Općinsko vijeće je podržalo i odluku da Općina kupi nekretninu na uglu Prvomajske i Trnavske ulice, poznatu mještanima kao stara slastičarna za 59 tisuća eura.


Radno vrijeme knjižnice


Donesena je i odluka o novom radnom vremenu Knjižnice i čitaonice Goričan koja će raditi dvokratno, od 8 do 12 sati te od 16 do 20 sati od ponedjeljka do petka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije