DONJA DUBRAVA

VRUĆE POLITIČKO LJETO Nova većina smijenila starog predstavnika vijeća!

Trzavice unutar Općinskog vijeća Donje Dubrave, poznato je, traju već duže vrijeme, no oporba, odnosno nova pozicija, na posljednjoj je sjednici održanoj proteklog tjedna konačno uspjela provesti svoj naum da i formalno preuzme Vijeće

S obzirom da imaju većinu, odnosno pet ruku, dopunili su predloženi dnevni red sa svojim točkama, a najvažnija je bila razrješenje i izbor novog predsjednika Vijeća.

U obrazloženju točke nema detaljnijeg pojašnjenja zbog čega se traži razrješenje predsjednika Vijeća Josipa Ribića, osim da su vijećnici Zlatko Haramija i David Miser iz redova HDZ-a, nezavisna Ana Duhović te Mario Duhović i Diana Baćani iz Mladih za Dobravu nezadovoljni radom dosadašnjeg predsjednika.

Iako su manjinski vijećnici upozorili da se prema poslovniku materijali za sjednicu moraju dostaviti pet radnih dana prije sjednice, to nije imalo utjecaja, izglasan je novi dnevni red kao i nepovjerenje starom predsjedniku. Izabran je odmah i novi predsjednik, a to je Zlatko Haramija (HDZ).

Usvojena je s pet glasova i točka da će Odbor za premještanje ambulante nastaviti sa svojim radom u smislu da se prikupe neformalne ponude za novu lokaciju ambulante za promišljanje u budućnosti.

Dva od tri

Općinsko Vijeće dalo je suglasnost za dva od tri projekta pa će tako Općina nastaviti s partnerstvom projektu Zlatarske avanture LAG-a Mura Drava, data je suglasnost za prijavu projekta Revitalizacija starog toka rijeke Drave, no za projekt Razvoj održivih turističkih atrakcija nije bilo dovoljnog broja ruku.

Očito je da nakon „vrućeg političkog ljeta” Donju Dubravu, kao i načelnika Marijana Vargu, čeka još toplija politička jesen, a sve uoči ne tako dalekih lokalnih izbora iduće godine.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3620

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije