održana sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE BELICA Natječaj za Muzej krumpira, vrtić u Gardinovcu radi po punom programu

Vijećnici Općine Belica održali su prvu sjednicu nakon ljetne stanke na kojoj je osim izvješća o radu načelnika, izvršenja proračuna, komunalnoj infrastrukturi riječi bilo među ostalim i o dugo najavljivanom muzeju krumpira

Kako je rekao načelnik Zvonimir Taradi na prvi natječaj za realizaciju tog projekta se nitko nije javio, pa su raspisali novi koji je otvoren do 15. rujna.


– Nadamo se da će se netko javiti i da ćemo krenuti u realizaciju. Zgrada muzeja imati će dvije funkcije, muzej i tržnicu. Predviđeno je da se na tom prostoru održavaju edukacije, program u određene dane. To je zamišljeno kao lokalna tržnica na kojoj će domaći ljudi prodavati svoje proizvode. To će se organizirati uglavnom kroz udruge, objasnio je Taradi.

Vrtić u Gardinovcu

Od ove vrtićke godine područni vrtić u Gardinovcu radi po punom programu, odnosno deset sati. Odluka je to koja je donesena na razini Općine, a dobivene su i sve potrebne dozvole.

Danas poludnevni boravak više nikome ne odgovara. Tempo života je takav da smo roditeljima jednostavno trebali osigurati cjelodnevni boravak za djecu i to se pokazalo dobrim jer mi smo puni, rekao je ravnatelj DV Belica Nenad Novak.

Prije toga vrtić je adaptiran i uređen, i dodatno je opremljena kuhinja škole, a koja se koristi i za potrebe područnog vrtića.

Općina Belica dobiti će novi Savjet mladih, tri člana čiji će mandat trajat četiri godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije